- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бројке не лажу – Џордан гледа у леђа Јокићу

© AP Photo / Matt YorkНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
Пратите нас
Нестварне партије и бројке које бележи Никола Јокић у плеј-офу НБА лиге, где је довео Денвер до финала Западне конференције против Лос Анђелес Лејкерса, довеле су Србина на чело импресивне листе. Наиме, Сомборац је по броју просечно постигнутих поена у плеј-офу испред легендарног Мајкла Џордана и краља Леброна Џејмса.
Да, добро сте прочитали. Није вам се учинило. Угледни амерички новинар Харисон Вин који прати Денвер, објавио је да је Јокић просечно на 29,04 поена у плеј-оф мечевима, док му у леђа гледа, ни мање ни више, него легендарни ас Чикаго Булса Мајкл Џордан, чије су бројке 28,60.
На трећем месту налази се Џорџ Микан с просечним бројем поена - 28,51, док су на чевртом и петом месту Николини наредни ривали у плеј-офу и звезде Лејкерса Леброн Џејмс и Ентони Дејвис.
Краљ Џејмс просечно бележи 27,97, док је „обрва“, како зову снажног центра Лејкерса на 26,73 постигнута поена у просеку.
Затим следе Шакил О'Нил, Хаким Олеџуон, Јанис Адетокумбо, Кавај Ленард и Тим Данкан.
И ту се долази до суштине и болне истине. Како и зашто је могуће да је НБА лига исфорсирала Џоела Ембида да буде МВП регуларног дела, када сомборски кошаркашки професор игра у животној форми, што потврђују резултати Денвера.
Јасно је и Америци да је жестоко погрешила и да се огрешила о скромног Николу који искључиво прича на терену, док га ништа остало не занима осим тога да проводи време с породицом и да ужива у тркама коња. Уосталом о томе је и причао после елиминације Финикс Санса који су на крају били приморани да уруче отказ тренеру Монтију Вилијамсу.
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СПОРТ
Ембид је својом срамотом уздигао Јокића – распао се када је био најпотребнији па окривио екипу
Џоел Ембид - Sputnik Србија, 1920, 15.05.2023
СПОРТ
МВП се обрукао као никада пре – Бостон у финалу Истока: Тејтум одиграо историјски меч
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала