- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Језив потез возача: „Мерцедесом“ оборио старицу на бициклу, прешао преко ње и наставио даље /видео/

© Фото : YouTube/, snimak sa ekranaСнимак несреће
Снимак несреће - Sputnik Србија, 1920, 16.05.2023
Пратите нас
Несвакидашњи и врло узнемирујућ снимак саобраћајне несреће у околини Лондона дели се ових дана интернетом. Пијани возач „мерцедеса СУВ“, 43-годишњи Стивен Селвуд дивљао је по граду Гилдфорду, након чега је прегазио старију жену на бициклу, прешао преко ње и оставио је да лежи на улици.
Несрећна пензионерка возила је бицикл преко раскрснице када је возач изашао из споредне улице и ударио у њу усред бела дана. Не само да ју је оборио с бицикла, већ је наставио да вози напред згњечивши је под точковима док је лежала непомично. Срећом, преживела је.
Неко је покушао да га заустави, али возач се одвезао пре него што се коначно вратио на место догађаја. Идентификовали су га сведоци, а полиција га је ухапсила. Иако се несрећа догодила 12. маја прошле године, данас је полиција објавила хорор снимак тренутка у којем је возач ударио жртву, а затим возилом прешао преко њеног тела, пише „Дејли мејл“.
Жртва је допустила да се снимак објави као упозорење другима на утицај вожње у алкохолисаном стању. Суд у Гилдфорду је возача осудио на две године и три месеца затвора. Такође, изгубио је возачку дозволу на три године након што је проглашен кривим за наношење тешких телесних повреда опасном вожњом и вожњом с превисоком количином алкохола у организму.
УПОЗОРЕЊЕ: Видео-снимак је изузетно узнемирујућег садржаја!
Жена која је преживела несрећу описала је како више не може да се бави многим својим хобијима и да се боји да приђе месту где се одвија саобраћај. У изјави која је прочитана на суду, рекла је:
„Мој осећај губитка је дубок, моје поверење у мој свет је нестало, мој осећај наде је нестао. Не прође ноћ без ноћних мора. Живот ми се знатно променио“.
Полицијски наредник Џо Мекгрегор упозорио је на опасност вожње у пијаном стању. Рекао је:
„Овај снимак је шокантно гледати, али може да послужи као јасан подсетник на опасности које представљају они који одлуче да пију и возе. Жртва жели да изрази своју захвалност грађанима који су зауставили Селвудово возило. Жртви су у овом случају остали доживотни физички и психички ожиљци и храбро је рекла да жели да њен случај буде упозорење свима који мисле да је прихватљиво возити под утицајем алкохола. Није. Излажете ризику свој живот и животе других.“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала