- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После Надала још један отказ на Ролан Гаросу – за све је крив провалник

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
Пратите нас
Најбољи аустралијски тенисер Ник Кирјос повукао се са предстојећег Ролан Гароса због повреде стопала коју је задобио после сукоба с провалником. Наиме, како су објавили аустралијски медији, он и његова мајка били су жртва пљачке, која се на срећу није завршила са озбиљнијим последицама.
Само дан након што су шпански медији објавили да се Рафаел Надал неће наћи у Паризу, на његовом омиљеном Гренд слем турниру, још једна звезда је била приморана да одустане.
Ник Кирјос зарадио је расекотину на стопалу док је јурио провалника, који је, наводно пре тога претио његовој мајци ватреним оружјем.
„Током напада Ник је посекао десну ногу. Не знамо како се то догодило. Али, то га је спречило да тренира и успорило је његове припреме за Ролан Гарос. Очекивали смо да ће бити спреман за Ролан Гарос, али када год би стао на ногу и изашао на терен, рана би се отворила и почела да крвари“, рекао је Кирјосов менаџер Данијел Хорсфол.
Напад се догодио још 1. маја, али се о томе до скоро ништа није знало. Провалник који је украо аутомобил Ника Кирјоса, ухапшен је у Канбери, а све захваљујући тенисеру који је помогао полицији кориштећењем апликације за праћење аутомобила.
Кирјос је у јануару оперисао колено и дуго је био ван терена. Чинило се да је све спремно за његов повратак на велику сцену, али је немили догађај утицао да дође до одлагања.
Подсетимо, Ник је последњи пут био актер турнира још у октобру прошле године, када су снимци показали да има цисту на менискусу.
Почетак Ролан Гароса заказан је за 28. мај и турнир ће трајати до 11. јуна.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 18.05.2023
СПОРТ
Поноћна драма у Риму – најбоља на свету предала меч сјајној Московљанки
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
СПОРТ
Надал не игра Ролан Гарос!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала