- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Након четири године у Тбилиси слетео први авион из Москве: Опозиција протестује на аеродрому

© Sputnik / StringerПолиция. Ситуация в тбилисском международном аэропорту. В Грузию прилетел первый авиарейс из Москвы после возобновления прямого сообщения между Россией и Грузией
Полиция. Ситуация в тбилисском международном аэропорту. В Грузию прилетел первый авиарейс из Москвы после возобновления прямого сообщения между Россией и Грузией - Sputnik Србија, 1920, 19.05.2023
Пратите нас
Представници грузијске опозиције и њихове присталице организовале су протест на међународном аеродрому у Тбилисију где је након четворогодишње паузе слетео први авион из Москве, јавља дописник Спутњика.
На аеродрому у грузијској престоници приземљио се авион руске авио-компаније „Азимут“. То је био први директни лет на релацији Москва-Тбилиси након четворогодишње паузе. Авион је превезао 84 путника.
Опозиционари су се прво окупили у центру Тбилисија и у колони су аутомобилима кренули у правцу аеродрома. На возилима су биле истакнуте заставе ЕУ и Украјине. На аеродрому их је дочекао велики број припадника полиције који им не дозвољавају да уђу у зграду.

Окупљени демонстранти су у једном моменту покушали да пробију полицијски кордон. Полиција је успела да их заустави, а они се и даље налазе на територији аеродрома са плакатима.

Русија и Грузија су данас обновиле летове између земаља који су обустављени још 2019. године.
До главног града Грузије свакодневно ће летети руски авиони SSJ100. Грузијска авио-компанија „Georgian Airways“ обнавља летове за Москву од 20. маја.
У међувремену, грузијска агенција за цивилно ваздухопловство саопштила је да је издала дозволу за директне летове до Тбилисија и Кутаисија руској авио-компанији „Ред вингс“.
Авион — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.05.2023
РУСИЈА
Путин потписао: Укинут визни режим са Грузијом и забрана летова; Грузија поручила: Неприхватљиво
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала