- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

После 12 година Никола се пита исто: Хоће ли неко на баскет?

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Пре 12 година Никола Јокић је на једној друштвеној мрежи питао „Јел хоће неко на баскет“. Данас, вероватно не постоји особа која би одбила овај позив, а српски ас упутио га је свима поново после пласмана Денвер Нагетса у финале НБА лиге.
Годину дана пре него што ће отићи у Мегу, Никола Јокић, скромни момак из Сомбора био је само шеснаестогодишњак који је тражио друштво за баскет.
Његов статус на друштвеној мрежи „Хоће неко на баскет?“ постао је славан када се и сам српски ас прославио неколико година касније у Денвер Нагетсима где је стигао са вишком килограма, али са ванземаљским талентом.
Таленат је надограђивао напорним радом и тиме правдао чувену реченицу да је „пет одсто таленат а 95 рад“, а све се исплатило још пре две године када је Јокић постао најбољи кошаркаш НБА лиге, са тим што је његова каријере постала још богатија ове сезоне јер је свој тим одвео у финале.
После победе над Лејкерсима Јокић се у разговору са новинарима присетио свог чувеног позива на баскет и поновио га.
„Друштвене мреже? То је само губљење времена. Знате ли колико је сада тешко наћи некога да играш баскет? Сећам се дана када си морао да идеш кући чим изгубиш један меч. А сада је јако тешко наћи шест момака, јер ми играмо три на три. То се није променило код мене и ако неко хоће да игра, нека ме слободно зове“, рекао је Јокић.
Српски ас потом је објаснио да је у Србији популаран баскет односно 3x3, а Американце је упознао и са успехом српске репрезентације. Никола је између осталог открио и да је можда баш уз помоћ тог спорта развио таленат.
„Ако пратите 3x3, видећете да су Срби јако добри у томе. Можда је мој таленат баш са тог баскета“, рекао је Јокић.
Није познато да ли је на баскету или у Америци, али Јокић је временом развио специфичан шут који би ретко који други кошаркаш успео да изведе, а Лејкерси су такође имали прилику да га виде.
Тај Јокићев шут који обично резултира и кошем заснива се на томе да он у неким тренуцима изгуби баланс јер противник игра добру одбрану над њим, а он иако у паду успева да пошаље лопту у кош.
„Знате шта, то је мој специфичан шут, увек ћу га дати. То што сам ван баланса, па ја сам ван баланса цео живот, тако да је то нормално за мене“, поручио је маестрални Никола Јокић.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Јокић кренуо ка свлачионици и срео чувеног Руса – уследио је братски загрљај /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Никола против закона физике и Американаца: Нестварни потези српског аса пресудили Лејкерсима /видео/
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Јокић: Желео сам да будем као Ђоковић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала