- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америка се поклонила Србину – Јокић оборио рекорд стар 56 година и коначно постао МВП!

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
Пратите нас
Никола Јокић, маестрални српски кошаркаш, добио је награду „Меџик Џонсон“ за најбољег играча у финалу Западне конференције (МВП) после победе Денвера над Лејкерсима (113:111).
Историја Денвера је исписана, а оловку је у рукама држао неустрашиви Никола Јокић који је у четвртој утакмици финалне серије против Лејкерса оборио невероватан рекорд.
Српски ас постао је кошаркаш са највише трипл-даблова у плеј-офу јер је уписао осми и тако иза себе оставио Вилта Чемберлена који је пре чак 56 година имао седам трипл-даблова у плеј-офу.
Невероватни Јокић је после нове магичне партије у којој је имао 30 поена, 14 скокова и 13 асистенција, на крају финалне серије остварио трипл-дабл просек, односно у финалној серији просечно је убацивао 27,8 поена и уписивао 14,5 скокова и 11, 8 асистенција.
Потпуно заслужено српски ас добио је признање за најбољег играча финала у конференцији, али ће сада тек постати јасно да је НБА лига направила велику грешку јер МВП награда за ову сезону није отишла у руке момка из Сомбора који је из меча у меч просипао чаролију на терену.
Српском мајстору кошарке свакако је дража ова врста награде која указује на то да је одвео свој тим до финала, први пут у историји клуба. Јокићеве заслуге не огледају се само у броју поена, већ можда и најбоље у томе колико је у финалној серији успео да покрене тим и саиграче који су играли ношени Николином шампионском енергијом.
*Погледајте ново издање емисије Спутњик спорт.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Јокић и Денвер у финалу НБА лиге – српски мајстор кошарке иде по заслужену титулу
Зек Ледеј - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Нанели и Ледеј „школовали“ Студенте – Партизан у полуфиналу
Серхио Љуљ - Sputnik Србија, 1920, 22.05.2023
СПОРТ
Пирејска клетва: Два'есдруге „ударио“ Србин с бројем 22, а два'естреће – „црвени бик“ с бројем 23
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала