- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдан је решио мистерију – како је настао „најсмешнији“ сомборски рингишпил

© AP Photo / Ashley LandisНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Дуга тројка Николе Јокића преко руке Ентонија Дејвиса ући ће у анале светске кошарке. Своје виђење о „најлуђем“ сомборском рингишпилу јавно је поделио и ас Атланте Хокс Богдан Богдановић, који је Американцима и свету разрешио мистерију фантастичног коша.
Просто је несхватљиво и необјашњиво како с лакоћом Никола Јокић цепа противничке мрежице, иако испред себе има фантастичне дефанзивце и атлете с огромним распоном руку, али му то не представља проблем да обави свој посао перфектно.
Смењују се чувари над њим, а чак и када помисле да су га зауставили, јер су практично учинили све што је у њиховој моћи, он их демантује.
И то сурово!
Дуго, дуго ће се препричавати како је Сомборац који је на правди Бога покраден за МВП титулу регуларног дела МВП лиге, поцепао мрежицу Лејкерса преко популарне „Обрве“ и то у самом финишу, када је Денвер имао предност 107:104, а време за напад је истицало.
На сцену је тада наступио „најлуђи“ сомборски рингишпил, који је завртео ум Дејвису и шокирао све у дворани у Лос Анђелесу, као и милионе гледалаца крај малих екрана.
„Српски снајпер“ Богдан Богдановић одлучио је да се нашали поводом нестварног коша његовог репрезентативног саиграча на друштвеним мрежама.

„Ето шта се догоди када притиснете све дугмиће у исто време на вашем џојстику“, разрешио је мистерију Богдановић.

А Никола Јокић у петој утакмици финала Западне конференције са Лејкерсима у Холивуду, то није урадио једном. Не, учинио је то двапут! Прво преко Леброна Џејмса у другој деоници, а онда и против Дејвиса у одлучујућем кварталу када се „ломио“ меч.
Отуда и не чуде похвале које су стигле управо од Краља Леброна Џејмса по завршетку сусрета и пласмана Денвера у велико финале НБА лиге.
„Чак и када га чувате најбоље што можете и када имате утисак да сте све урадили, он пронађе начин да вам убаци невероватан шут. Урадио је то четири, пет пута у овој серији", поручио је Леброн.
Јокић је добио МВП трофеј за најбољег играча финалне серије Западне конференције. Просечно је бележио 27,8 поена, имао је 14,5 скокова и 11,8 асистенција.
Погледајте нову епизоду Спутњик спорта.
Бостон - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Јокић ће морати да сачека – Бостон показао Мајамију да није готово
Никола Јокић, Денвер - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
СПОРТ
Спутњик открива – о Јокићу из прве руке: „Компјутер у телу снагатора са покретима балерине“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала