- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Рјабков: Ф-16 ће бити легитимне мете у зони специјалне операције

© AFP 2023 / PETRAS MALUKASАвиони Ф-16
Авиони Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Авиони Ф-16 биће легитимна мета за Русију када их Запад испоручи Кијеву за борбу у зони специјалне операције, изјавио је заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков.
„Више пута смо говорили да сва техника, сво наоружање које Кијев примењује у зони специјалне војне операције и не само то, видели смо шта се десило у Белгородској области, наравно, представљају легитимну мету“, рекао је Рјабков, одговарајући на питање Спутњика да ли ће ловци Ф-16, када буду испоручени Кијеву, постати легитимна мета Русије.
„Тврдоглавост којом наши противници иду даље у правцу све веће ескалације, чини ми се, није само један од главних проблема данашњице, већ вероватно највећа претња безбедности. Укључујући и њихову сопствену безбедност“, објаснио је руски дипломата.
Раније је лист „Политико“, позивајући се на извор из Пентагона, писао да се америчко Министарство одбране не противи могућој испоруци ловаца Ф-16 Украјини од стране других земаља. Истовремено, према наводима извора, таква одлука о предаји ловаца још није донета, а Пентагон је више пута доводио у питање потребу Украјине за њима у тренутној фази сукоба. Украјина се, како је објавио лист, позивајући се на саветника украјинског министра одбране Јурија Сака, нада да ће од Запада добити до 50 ловаца Ф-16, а украјински председник Владимир Зеленски жели да тема борбених авиона буде у центру пажње на самиту Г7 у Јапану и самиту НАТО-а у Литванији.
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.05.2023
РУСИЈА
Медведев: Више оружја за Кијев повећава вероватноћу нуклеарне апокалипсе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала