- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Укинуто јемство: „Краљ криптовалута“ и један од најтраженијих светских бегунаца остаје у Спужу

© Фото : Youtube/Coinage/PrintscreenДо Квон, јужнокорејски криптомилијардер
До Квон, јужнокорејски криптомилијардер - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Држављани Јужне Кореје, До Квон и Хан Чан Јун, остаће у спушком притвору јер је Виши суд у Подгорици укинуо одлуку Основног суда у Подгорици којом је прихваћено јемство од по 400.000 евра. До Квон је ухапшен по међународној потерници због сумње да је извршио једну од највећих криптопревара на свету.
Портпаролка Вишег суда у Подгорици Марија Раковић рекла је да је предлог о јемству, којим се гарантује присуство јужнокорејских држављана у кривичном поступку, враћен на поновно одлучивање.
Квон је на главном претресу одржаном 11. маја рекао да у сувласништву са супругом има стан у Сеулу у Јужној Кореји, чију вредност процењује на око три милиона евра, док за осталу имовину није знао вредност јер се „не налази на берзи“.
Хан Чан Јун навео је да има стан у Србији, чију вредност је проценио на око два милиона евра и стан у Сеулу, за који није рекао вредност.
„Купопродајни уговор за стан у Србији закључио сам у октобру прошле године. Своју укупну имовну вредност процењујем на око пет милиона евра“, казао је он.
Следеће рочиште заказано је за 16. јун, преноси РТЦГ.
Подсетимо, Основни суд у Подгорици 12. маја је прихватио јемство од по 400.000 еура окривљеним држављанима Јужне Кореје и одредио да се, по уплати новца, пусте на слободу.
Црногорско тужилаштво 18. маја уложило је жалбу на одлуку Основног суда да одобри кауцију за притвореног јужнокорејског држављанина До Квона, и његовог сарадника Хан Чан Јуна након оптужби против њих да су путовали са лажним пасошима, пренео је јужнокорејски Јонхап.
До Квон је шире познат као „краљ криптовалута“, а за њим је била расписана међународна потерница због преваре тешке 40 милијарди долара.
Он и његов сарадник ухапшени су током марта, док су са подгоричког аеродрома покушавали приватним авионом да одлете у Дубаи. Тада је саопштено да су у Црну Гору ушли са лажним документима.
Привођење До Квона, осумњиченог за криптопревару тешку десетине милијарди долара, у црногорски суд - Sputnik Србија, 1920, 13.05.2023
ДРУШТВО
„Краљ криптовалута“ уместо у затвору у Црној Гори, завршио у луксузном стану
Привођење До Квона, осумњиченог за криптопревару тешку десетине милијарди долара, у црногорски суд - Sputnik Србија, 1920, 24.03.2023
РЕГИОН
Детаљи хапшења једног од најтраженијих светских бегунаца у Црној Гори: Познато куд је кренуо /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала