- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Више од 5.000 руских војника обучено да рукује новим типовима наоружања

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаЛансирање аеробалистичке ракете "Кинџал"
Лансирање аеробалистичке ракете Кинџал  - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Пратите нас
Од почетка руске војне операције у Украјини обучено је више од 120.000 руских војника, од којих 5.000 за рад са новим типовима опреме, рекао је министар одбране Сергеј Шојгу на седници колегијума Министарства одбране Русије.
У циљу примене високотехнолошких модела технике као што су тенкови Т-90М „прорив“, БМП-2М са борбеним модулом „бережок“, БМП-3, као и различитих беспилотних летелица обучено је око 5.000 специјалиста, саопштио је министар одбране Русије.
Према његовим речима, центри за обуку МО Русије не само да изводе индивидуалну обуку, већ и обучавају посаде, посаде тенкова и борбених возила, укључујући формације и војне јединице формиране у новим регионима.
Тенк Т-90М „Прорив“ је модернизована верзија тенка Т-90А. Основна разлика између ове верзије и оригинала је нови модул куполе, који поседује митраљез способан да прати циљ у термовизијском каналу нишана, као и са уграђеном динамичком заштитом Реликт. Тенк је наоружан топом калибра 125 мм, који је способан да испаљује све врсте муниције, укључујући и вођене ракете, које могу уништавати и друге тенкове и оклопна возила на удаљености до 5 км.
Министар одбране Русије Сергеј Шојгу - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
Специјална операција у Украјини
Шојгу обећао: На нападе украјинских екстремиста одговорићемо оштро
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала