- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак и Белорускиња најомраженији од свих колега – Ролан Гарос спроводи меру заштите

© AP PhotoНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
У сарадњи са „Ворлд Спортс Нетворк“ компанијом Француска тениска федерација спровела је истраживање о томе који тенисери трпе највише негативних критика на друштвеним мрежама, а резултати су открили да се са ружним коментарима највише суочавају Новак Ђоковић и Арина Сабаленка.
ВСН је „измерио друштвени сентимент твитова који помињу играче у негативном светлу, као и реакцију јавности на одређене објаве на осталим друштвеним мрежама“ и успели су да одреде који тенисери су претрпели највише негативности на мрежи током периода од 16 месеци.
Што се тиче мушкараца, подаци откривају да је Новак Ђоковић добио највише негативних коментара јер је скоро сваки пети твит (15%) о српском асу негативан. Грчка звезда Стефанос Циципас такође је добио много негативних повратних информација са многим коментаторима који нису задовољни његовим понашањем на терену.
Насупрот томе, британски тенисер Камерон Нори има само четири одсто негативнихтвитова.
Подаци су такође открили да ВТА звезде трпе више злостављања на мрежамаод својихмушкиһ колега, јер првихшест носилаца овогодишњег Отвореног првенства Француске у просеку има негативан сентимент од 8,6% у поређењу са 8,3% мушкараца.

Актуелна шампионка Аустралијан опена Арина Сабаленка добија највише негативних коментара са такође 15 одсто као и Новак. Иза ње су шампионка Вимблдона Елена Рибакина и Францускиња Каролин Гарсија које имају десет одсто негативних коментара .

Пред почетак Ролан Гароса, организатори турнира на париској шљаци желели су да учесници макар на две недеље буду мирни и изоловани од критика на друштвеним мрежама па је тако играчима понуђена заштита вештачке интелигенције од злоупотребе друштвених мрежа.
Користећи технологију „Бодигард“ , коментари које играчи добијају на друштвеним мрежама биће праћени у реалној времену и анализирани за мање од 200 милисекунди.
„Као део своје стратегије да се брине о менталном здрављу играча, ФФТ је одлучио да сарађује са Телохранитељем у борби против сајбер малтретирања“, наводи се у саопштењу ФФТ-а.
Иго Гастон - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
„Казна је сулуда“ – тенисер реаговао на жестоку санкцију за колегу
Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Олга хита ка Ролан Гаросу!
Микаел Имер - Sputnik Србија, 1920, 24.05.2023
СПОРТ
Незапамћен сукоб играча и судије – и дисквалификација /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала