- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Доцић за Спутњик открио како „вара“ голмане: „Нема случајности – Борјан ми је честитао“

© Фото : ФК ЧукаричкиМарко Доцић
Марко Доцић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
Пратите нас
Црвена звезда освојила је Куп Србије победом над Чукаричким после преокрета (2:1), али је гол Марка Доцића директно из корнера нешто о чему ће још дуго причати фудбалска Србија. Дан после (не)проспаване ноћи капитен Брђана испричао је за Спутњик одакле идеја да туче право у гол, као и да му је Милан Борјан честитао на ремек-делу.
Синоним за леву ногу у свету фудбала свакако је Синиша Михајловић, ту је наравно одмах и Роберто Карлос, Бразилац Адријано, али фантастичну левицу има и Марко Доцић!
И Србија се у то уверила. Више пута!
Ко прати фудбал сасвим сигурно се сећа еврогола који је недавно постигао против Партизана на Бановом брду, када је лукавим ударцем са готово 40 метара изненадио и матирао Стевановића.
Случајност? Ма, какви. То само они истински мајстори могу да покушају и да успеју. Један од ретких на теренима Суперлиге, свакако је Марко Доцић, који је „магију" извео и против Црвене звезде, када је постигао „олимпијски гол" – директно из корнера.
Прво питање односило се на то одакле му идеја, и ко му је то „усадио" у главу да шутира директно из корнера. Па још у финалу Купа Србије и то против Црвене звезде у „њеној кући“.
Гордан Петрић ми је дао ту идеју. Причао ми је док смо сарађивали у Чукаричком да је имао сличног извођача прекида док је играо у Глазгов Ренџерсу и отуда се родила идеја. Све су радили да сви уђу у два-три метра око голмана и онда се шутира право у гол. Први тренинг кад сам радио са њим, то смо вежбали, али ми није пошло за ногом. Сутрадан на утакмици ротив Борца у сезони 2016/17 постигао сам погодак“, почео је причу за Спутњик Доцић.
Ко је пратио финале Купа Србије могао је да види да је после тог еврогола у 21. минуту када је обрукао Милана Борјана, само који минут касније Марко Доцић покушао исто.
„Тако је, већ следећи прекид сам поново пробао. Играч је био на првој стативи и избацио је лопту у корнер. После сам центрирао, а Драговић је после гужве у казненом избацио лопту с гол-линије. Штета, могло је да буде и 2:0", истиче 30-годишњи везиста и додаје:
„Борјан ми је честитао после утакмице на лепом голу. Ја сам њему и Звезди честитао освајање купа".
Чукарички није успео да одоли налетима Звезде у другом полувремену, па је на крају морао да се опрости од другог трофеја у клупској историји.
„Чини ми се да ми је данас теже него синоћ. Пропустили смо шансу да освојимо куп. Имали смо све у нашим рукама, имали смо шансу да повећамо резултат. Као да смо мало пали физички у другом полувремену. Данак је узео згуснут распоред, скраћен ростер, као и то што против Звезде нисмо могли да рачунамо на тројицу звездаша који су код нас на позајмици. Због тога смо и променили формацију и заиграли с петорицом позади. Није било реално да играмо са двојицом младих штопера, па смо појачали одбрану. Доста дуго смо се добро држали, супроставили смо се Звезди која је била фаворит. Једна искусна екипа у финалима, док је код нас било играча који су одиграли свега десет утакмица ове сезоне“, констатује Марко.
Затим смо „премотали филм" на онај еврогол против Партизана који је дао Стевановићу са 40 метара, искоса с десне стране. Ухватио га је на „спавању“. На питање који гол му је дражи, Доцић није имао дилему:
„Дефинитивно онај у финалу Купа Србије. Жао ми је што резултат није испратио тај гол. Што се тиче поготка против Партизана, неколико пута сам причао са тренером голмана Ковачевићем, који ми је објаснио да голман има проблем уколико направи корак у страну у коју не треба. Да му је после тешко да се врати. Ја сам шутнуо када сам видео да је Стевановић кренуо у погрешну страну, да је лоше постављен. А када погодите како треба, онда нема спаса“, истиче Доцић.
За разлику од Борјана с којим се поздравио по завршетку финала и разменили су честитке, са Стевановићем није причао после тог еврогола.
„То је фудбал, то је спорт. У фудбалу вам је ко кога превари, надмудри. Морам још да додам да ме је Борјан звао када ме је Саного тешко повредио 2020. године на Бановом брду. Питао ме је да ли ми треба помоћ, нудио његовог доктора из Словеније и захвалан сам му на томе“, рекао је капитен Чукаричког.
Доцић је пре три сезоне доживео тежак прелом, када је везиста Црвене звезде неопрезно стартовао. Уследила је операција и месеци ван терена, али никада није помишљао да одустане.
„То није спортски. Постоје повреде од којих не можете да се опоравите, али ова моја то није била. Никада нисам размишљао да одустанем. Нисам журио с повратком на терен, иако сам био спреман за последње коло јесени, нисам хтео да ризикујем. Хтео сам да одрадим комплетне припреме са екипом па да се вратим. Све је добро прошло“.
Иако је играч средине терена, Доцић је ове сезоне у свим такмичењима постигао 13 голова, од чега чак девет из прекида, а осам из пенала. Његови планови уско су везани за Чукарички, иако би у блиској будућности могло да се догоди да уследи позив из иностранства, с обзиром на квалитет који поседује и разорну леву ногу.
„Никада се не зна шта може да се деси. За сада, моји планови су везани за Чукарички. Е сад, уколико би се појавило нешто што би било добро за клуб и за мене, размислио бих. Чекају нас квалификације за Европу, видећемо само за које такмичење“, каже Доцић.
Чукарички и ТСЦ из Бачке Тополе бију битку за друго место у Суперлиги које води у квалификације за Лигу шампиона. Ипак, тим из Бачке Тополе је у бољој позицији јер има два бода предности, с тим што има тежег ривала. Дочекуј Војводину, а Чукарички на свом терену игра против Радничког. Доцић се не предаје. Верује да ништа није готово, изгубљено.
„Морамо што пре да заборавимо пораз у Купу Србије и окренемо се оном што нас чека, а то је Раднички. Све је могуће у том последњем колу. Сигурно да идемо на победу и да ћемо пратити резултат у Тополи. Војводина је прошле године такође у последњем колу, чини ми се, победила ТСЦ 2:0 у гостима. Све је отворено, све је могуће, на нама је да се боримо до краја“, закључио је разговор за Спутњик Марко Доцић, везиста разорне леве ноге, у чију моћ су се уверили Црвена звезда и Партизан.
- Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Тренер Црвене звезде Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Сузе за крај – „дупла круна“, овације и довиђења!
Марко Доцић - Sputnik Србија, 1920, 26.05.2023
СПОРТ
Марко је постао вечита главобоља за „вечите“: Легенда Партизана га научила мајсторији
Александар Пешић - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
СПОРТ
Звезда слави Пешића – два гола Нишлије за историјску трећу „дуплу круну“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала