- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лавров о претњама Кијева Путину: Украјина је терористичка држава

© Sputnik / Гавриил Григоров / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
Пратите нас
Украјина је терористичка држава, они сами себе представљају као такве, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров коментаришући претње Кијева на рачун руског председника Владимира Путина.
Он је у емисији „Москва.Кремљ.Путин“, чији је део на свом Телеграму објавио новинар Павел Зарубин, рекао да САД и Велика Британија у светлу изјава да је Путин мета за одстрел почињу да се питају колико је кијевски режим адекватан.

„Нимало не сумњам да они који повлаче конце у Вашингтону и Лондону почињу да се питају колико су ти људи адекватни. Надам се да ће уследити санкције тим тзв. руководиоцима. Све те изјаве, да треба убијати Русе широм света (саветник шефа канцеларије председника Украјине и секретар СНБО Алексеј Данилов), а сада и личне претње према руководиоцима суверене државе Русије – то су озбиљне ствари“, рекао је Лавров и додао да и Запад мора да одговара због тих речи.

Подсетимо, заменик шефа украјинске обавештајне службе Вадим Скибицки рекао је за „Велт“да је Путин на врху листе циљева те службе.
Ово није први пут да украјински званичници прете терористичким нападима руским званичницима и присталицама војне операције. Тако је почетком маја шеф обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов изјавио да је Кијев „убијао и убијаће Русе било где у свету до потпуне победе Украјине“.
Раније је прес служба Кремља саопштила да је током ноћи 3. маја кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на кремаљску резиденцију руског председника Владимира Путина. Две летелице су онеспособљене, а у нападу није било жртава ни материјалне штете. Портпарол председника Дмитриј Песков касније је рекао да председник државе у том тренутку није био у Кремљу.
Поглед московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
РУСИЈА
Кремљ: Терористичке изјаве украјинских обавештајаца о Путину као мети за одстрел
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала