- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Терористичке изјаве украјинских обавештајаца о Путину као мети за одстрел

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед московски Кремљ
Поглед московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 25.05.2023
Пратите нас
Руске обавештајне службе знају свој посао и знају шта раде, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков за телевизију „Русија 1“, коментаришући питање безбедности шефа државе после изјава из Кијева.
Према његовим речима, такве изјаве потврђују да је војна операција у Украјини „више него оправдана“.
„Терористички режим говори о својим терористичким тежњама. Специјална војна операција је више него оправдана, више него потребна и мора бити завршена постизањем постављених циљева“, истакао је Песков.
Раније је заменик начелника Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Вадим Скибицки изјавио за немачки лист „Велт“ да је приоритет његовог одељења „да убије команданта јединице који својим људима даје наређење за напад“.
Према његовим речима, на врху тог списка је Владимир Путин, „јер он координише и одлучује шта се дешава“.

Западне престонице подржавају терористичке методе

Песков је још поручио да Вашингтон, Лондон, Париз, Берлин и друге престонице које подржавају Кијев, подржавају и терористичке методе рада.
„Испоставља се да, подржавајући кијевски режим, де факто и де јуре и Вашингтон, и Лондон, и Париз, и Берлин и друге престонице колективног Запада подржавају терористичке методе рада “, закључио је портпарол руског лидера.
Ово није први пут да украјински званичници прете терористичким нападима руским званичницима и присталицама војне операције. Тако је почетком маја шеф обавештајне управе украјинског Министарства одбране Кирил Буданов изјавио да је Кијев „убијао и убијаће Русе било где у свету до потпуне победе Украјине“.
Раније је прес служба Кремља саопштила да је током ноћи 3. маја кијевски режим покушао да изведе напад дроновима на кремаљску резиденцију руског председника Владимира Путина. Две летелице су онеспособљене, а у нападу није било жртава ни материјалне штете. Портпарол председника Дмитриј Песков касније је рекао да председник државе у том тренутку није био у Кремљу.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 17.05.2023
Специјална операција у Украјини
Украјина признала "лов" на руске јавне личности: Русија огорчена на мук у УН
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала