- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Две мрље на нестварној титули Бајерна – огласила се легенда: „Најгори дан у животу“

© AP Photo / Matthias SchraderБајерн Минхен
Бајерн Минхен - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Бајерн Минхен је на невероватан начин приграбио 11. титулу Бундеслиге у низу, а укупно 33. у својој пребогатој историји, али се на скандалозан начин понео према својој легенди Оливеру Кану. Наиме, чувени голман Бавараца и Немачке, открио је да му је клуб забранио да се појави у Келну и да испрати меч вредан титуле.
Убрзо по завршетку сусрета у Келну, где је Бајерн касним голом Џамала Мусијале у 89. минуту обезбедио титулу, захваљујући (к)иксу лидера Борусије Дортмунд против Мајнца (2:2) пред 80.000 навијача на Вестфалену, немачки медији су објавили да су Кан и спортски директор Хасан Салихамиџић добили отказе.
Ипак, много више од тога запрепастила је чињеница да се чувени голман није нашао на трибинама и био уз екипу у изузетно важном моменту, без обзира на све што се у претходном периоду издешавало и каква је била сезона.
Оливер Кан који је на терену био познат као изузетно дрзак и није се либио да удари ривала, неретко и непрописно, моментално се огласио и објаснио о чему се заправо ради. Тачније, да није његова кривица што није био уз екипу у утакмици која ће, донети велико славље у табору Бавараца.
Борусија Дортмунд - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Завршница за инфаркт: Милионери чекали 11 година и прокоцкали титулу – Бајерн опет шампион!
„Клуб ми је забранио да путујем са екипом у Келн на утакмицу последњег кола, самим тим и да прославим титулу. Био је то најгори дан у мом животу. Одузета ми је прилика да славим са момцима“, биле су прве речи Оливера Кана.
Бивша „јединица“ славног клуба из Минхена похвалила је екипу због победничког менталитета који се видео на делу у најтежем могућем тренутку. Подсетимо, Бајерн је у прошлом колу доживео шокантан пораз од Лајпцига на свом терену резултатом 3:1, иако је водио на полувремену.
Дортмунд је до искористио и претекао је Бајерн на челу табеле Бундеслиге, са два бода предности. Ипак, икс са Мајнцом коштао је „милионере“ да и после 11 година остану без трофеја у немачком првенству.
„Невероватно! Браво. Комплименти и честитке екипи. Стално сам причао да дају све од себе до самог краја и да никада не одустају. Изузетно сам поносан на ово достигнуће. Волео бих да могу да славим са њима, али нажалост, ускраћена ми је прилика. Клуб ми је забранио. Радујем се следећој сезони. Нећемо освојити само 12. узастопну титулу“, рекао је Кан, алудирајући вероватно на успех у Лиги шампиона и Купу Немачке где је екипа подбацила ове сезоне.
Осим Оливера Кана отказ је добио и Хасан Брацо Салихамиџић који је био задужен за спорстка питања.
„Бајерн је изнад свих нас и имао сам квалитетан разговор са Улијем Хенесом и Хербертом. Желим да останем пријатељ. Наравно да бих волео да сам наставио да радим у клубу, пре свега јер сам желео да освојиомо још једну Лигу шампиона. Овај тим је добар, поседује карактер и има младе играче, у комбинацији са искусним момцима. Све ово је јако емотивно, није лака ситуација. Имао сам много лепих и тешких ситуација у претходних шест година. Хвала свима“, огласио се популарни Брацо.
* Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Лилипутанац добио меч вредан скоро 200.000.000 евра!
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 27.05.2023
СПОРТ
Срби се „распуцали“ у Италији – погодили Јовић и Илић
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала