- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српско-руска драма у Паризу припала Андреју – Ласло се борио до самог краја

© AP PhotoЛасло Ђере
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Ласло Ђере, српски тенисер, поражен је у првом колу Ролан Гароса од руског тенисера Андреја Рубљова резултатом 1:6, 6:3, 3:6, 4:6 после драме од два и по сата. Још један руски тенисер Карен Хачанов, обезбедио је друго коло на париској шљаци победом над Констаном Лестијеном резултатом 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3.
Као фурија је у меч ушао Андреј Рубљов који је Ласлу Ђереу одузео два сервис гема док му није допустио нијену брејк лопту. Само гем уписао је српски тенисер у првом сету и видело се да не може да игра на свом најбољем нивоу.
У другом сету су српски и руски тенисер разменили по брејк, али онда смо могли да видимо и разлог Ласлове лоше игре. Осетио је бол у нози због чега је морао да затражи медицински тајм-аут после ког је и даље играо у боловима, али знатно боље.
Рубљов је низао грешке, Ђереу је прорадио форхенд и српски тенисер успео је да освоји други сет и врати се у меч.
Добро је Ласло почео и трећи сет, одмах је направио брејк, али Андреј не само да је вратио већ је и други пут у сету одузео сервис гем српском тенисеру и тако поново стекао предност у сетовима.
Андреј је деловао сигурније у четвртом сету, одмах је почео да прети, а преломни тренутак одиграо се у петом гему када је Рус направио брејк који је сачувао до краја сета. Српски тенисер је успео да спасе једну меч лопту на свој сервис, али није могао да се избори са сервис гемом руског тенисера.
После велике драме од три сата и 40 минута Карен Хачанов успео је да сломи отпор упорног Констана Лестијена, француског тенисера, резултатом 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:3. У прва два сета Рус је био невидљив, направио је само један брејк у првом сету док је другом био изузетно лош.
Коначно, када се чинило да је Хачанов већ сам себе отписао са Ролан Гароса, руски тенисер се пробудио и у петом гему трећег сета направио је брејк и потом још један у седмом гему.
Лестијен у четвртом сету није успео да освоји ниједан свој сервис гем па је постало јасно да се Рус у потпуности вратио у меч. Након што су разменили по брејк у петом сету, постао је изузетно неизвесно, али у осмом гему коначно другу брејк лопту користи Хачанов, а онда тај брејк и потврђује што му после велике муке доноси победу.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Публика у Паризу извиждала сраман потез Украјинке – Белорускиња поново показала величину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала