- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Публика у Паризу извиждала сраман потез Украјинке – Белорускиња поново показала величину /видео/

© AP Photo / Dita AlangkaraАрина Сабаленка
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
Пратите нас
Почетак Ролан Гароса обележила је ружна слика после победе Арине Сабаленке над Мартом Костјук резултатом 6: 3,6:2 јер Украјинка Белорускињи није хтела да пружи руку, после чега је од публике добила гласне звиждуке.
Док Арина Сабаленка наставља да бриљира на терену, Марта Костјук наставља да показује неспортске потезе, а публика више не жели да окреће леђа таквим сценама.
Костјук упорно одбија да се рукује са Рускињама и Белорускињама, а овога пута игнорисала је и Сабаленка која је колегиницама једна од омиљених пријатељица на туру јер је увек насмејана и труди се да буде добра према свакоме.
Врло добро то зна и публика у Паризу која је Гренд слем шампионку желела да дочека како доликује, док им је украјинска тенисерка покварила атмосферу због чега је са терена испраћена гласним аплаузима. Да апсурд буде већи Белорускиња је најпре помислила да је публика њој на нечему замерила.
„Био је то веома тежак меч. Мислим емоционално тежак. Извините људи, нисам почела прва, мислила сам да је то звиждање прво било упућено мени па сам била мало изненађена. Касније сам схватила да сам добила подршку и хвала вам на томе”, рекла је друга тенисерка света после пласмана у друго коло.
Колико је Арина велика шампионка и још већи човек доказала је када је рекла да јој је жао колегинице због звиждука, иако је јасно да Костјук о њој нема лепо мишљење.
„Жао ми је Марте", поручила је Сабаленка и јасно ставила до знања о каквом се спортском карактеру ради.
Анкета
Ко ће освојити Ролан Гарос?
Сабаленка је била одлична од почетка до краја меча. У првом сету је после добијеног брејка испустила један свој сервис гем, али потом одузела одмах противници још један па је тако ипак без великих проблема стигла до предности.
У другом сету већ је белоруска тенисерка била далеко убедљивија. Стигла је до два брејка, док Костјук није искористила једну брејк лопту после које је такође питање да ли би успела да се врати у меч.
Далеко бољу атмосферу Арина ће имати у наредном мечу који неће носити ни сличну врсту напетости јер се састаје са сународницом Ирином Шиманович, тренутно 211. тенисером света.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Познате сатнице – Ђоковић у поподневном термину започиње Ролан Гарос
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Србија са „шест мускетара“ и једном дамом креће у поход на Ролан Гарос
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 28.05.2023
СПОРТ
Обрадовић је открио Хамада и за Спутњик поручио: „Сусрет са Новаком променио је све“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала