- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудо из Пазара заустављено на Ролан Гаросу – „Било је лепо, кратко је трајало“

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Талентовани српски тенисер Хамад Међедовић који је направио инстински подвгиг самим пласманом на Ролан Гарос, окончао је учешће у првом колу, пошто је од њега у четири сета био бољи Американац Маркос Гирон - 0:6, 2:6, 6:1, 0:6.
Борио се Хамад Међедовић против фаворизованог ривала из Сједињених Америчких Држава, али је један освојени сет било све што је успео.
Очигледно да је трема учинила своје, поготово на том отварању меча првог кола, уједно и његовог дебитантског наступа на Гренд слем турниру.
Изгубио је први сет с убедљивих 6:0 за само 29 минута. Маркос Гирон је наставио да ниже брејкове против 19-годишњег момка из Новог Пазара, да би у другом сету славио резултатом 6:2.
Ипак, и та два гема била су јасан показатељ да 168. рекет света који ће по завршетку Ролан Гароса, који је додуше тек почео, забележити скок на АТП ранг листи.
Хамад се „скинуо окове“ које је наметнуо притисак играња на великој сцени, распуцао се и почео да погађа, што је резултирало освајањем трећег сета, чиме је преполовио предност Американца, иначе 75. тенисера света.
Било је то уједно и све од талентованог Хамада, који је четврти сет изгубио идентичним резултатом као и уводни - 6:0.
Нема сумње да ће само појављивање у Паризу на другом Гренд слему у сезони бити велико искуство за једног од најталентованијих тенисера из Србије за убудуће.
„Било је лепо играти, кратко је трајало данас. Пре тога је било фантастично, али се ложе завршило. Идемо даље, трећи сет био је одличан, све остало катастрофално. Искрено сам себе изненадио, јер сам се лоше осећао на терену, пре и током меча. Осећам сам мало тензију, али ништа превелико. Лоше сам се кретао и игроа, ни сам не знам шта се десило. Морам да седнем и да анализирам, Сигурно да има нечег позитивног у свему овоме, има простора за напредак“, поручио је после елиминације Хамад Међедовић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Технологија заказала – Новак ушао у расправу са судијом /фото/
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Новак разбио Американца, па послао јаку поруку: „Косово је срце Србије – стоп насиљу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала