- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић би све исто урадио: „Косово је наше огњиште, не знам да ли ће ме казнити“

© AP Photo / Jean-Francois BadiasНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић се после елиминације Александра Ковачевића на старту Ролан Гароса, појавио на конференцији за медије, где је неизбежно питање, била порука Косово је срце Србије - стоп насиљу, што је написао на објективу камере. Српски и светски тениски ас јасно је поручио да би то поново учинио, као и да нема намеру да улази у политичку дебату.
Неколико српских извештача налази се на лицу места, у Паризу, и за очекивати је било да ће Новак бити питан за оно што је спонтано, из срца, учинио по завршетку сусрета. Када је пришао камери и одлучио да искаже подршку српском становништву које се налази у тешкој ситуацији због ескалације сукоба у Звечану.
„Нисам политичар, немам намеру да улазим у политичке дебате. Осетљива је тема и наравно да ме јако боли шта се догађа на Косову. Наши људи су протерани из општина. Најмање што сам могао да урадим је ово. Осећам одговорност као јавна личност. Као и син човека који је рођен на Косову, осећам додатну одговорност да искажем подршку народу и Србији. Многи не знају шта будућност доноси за Косово и српски народ и врло је битно показати слогу и подршку у оваквим ситуацијама. Не знам шта ће бити“, рекао је Новак и наставио:
Новак Ђоковић и Рафаел Надал Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Париз видео блесак анонимне Рускиње – олимпијска шампионка на коленима
„Било је доста примедби на друштвеним мрежама од страних новинара. Не знам да ли ће ме казнити. Немам задршке, поново бих исто урадио. Ја сам против ратова, насиља, конфликта и то сам увек исказивао у јавности. И наравно да имам саосећање за све људе, али просто ова ситуација са Ковосом је преседан у интернационалном праву и повељи Уједињених нација. Знамо шта се догодило, знамо сви за резолуцију 1244. Јако ми је жао да смо у ситуацији која је незавидна за нас. Косово је наше огњиште, упориште, средиште најважнијих догађаја за нашу државу. Највећа битка се тамо десила, најважнји манастири су тамо. Много разлога има зашто сам то написао на камери, а поготово јер је то истина“, подвукао је Ђоковић.
Изузетно узбудљива била је конференција Новака Ђоковића. Српски и светски тениски ас је најомраженија тениска особа на друштвеним мрежама. С тим у вези он је рекао.
„Знате како је рекао Коби Брајант. одлично је када вас неко мрзи. Јер, не мрзе се добри, већ најбољи. Не мрзим никога и тако васпитавам своју децу. Мржња је страшна емоција, Мислим да нисам заслужио да ме неко мрзи. Ништа у животу не бих променио. Правио сам много грешака, али сам био аутентичан. Увек бих изабрао да будем свој, него да идем уз длаку система“.
Српски ас играће у другом колу Ролан Гароса противМађара Мартона Фучовича.
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
СПОРТ
Чудо из Пазара заустављено на Ролан Гаросу – „Било је лепо, кратко је трајало“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 29.05.2023
Подкаст
Ђоковићева јасна порука, Јокић и даље чека, а Звезда већ „ради“ | Спутњик спорт
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала