- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новакова порука „Косово је срце Србије” погодила британског новинара прецизно – у живац

© AP Photo / Jean-Francois BadiasНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић у среду игра други меч на Ролан Гаросу, а и даље се говори о његовом гесту са прошлог меча када је на камери написао поруку „Косово је срце Србије, стоп насиљу“. Оливер Браун, спортски уредник Телеграфа, написао је текст у коме истиче да Новак воли да игра сам против свих, као и да је неискрен када каже да се не меша у политику.
У тексту који носи назив „Одрекните га се, уништите му репутацију, депортујте га – Новака Ђоковића није брига“ Оливер Браун потрдуио се да објасни да српски тенисер не мари за туђе мишљење и да се својих принципа држи по сваку цену.
„Ако Новак Ђоковић има неку карактеристичну особину, онда је то да га брига шта неко други мисли. Можете га осудити, можете га оклеветати, можете га чак и депортовати, али то и даље не оставља ни најмању удубину у његовом психолошком оклопу. Толико је очигледно из његовог последњег геста када је написао „Косово је срце Србије, зауставите насиље” на најближем објективу камере на Ролан Гаросу. Да ли би могао ублажити ту поруку као одговор на тврдње са Косова да буди етничке тензије? Сањајте. Пошто је објавио идентичну поруку на друштвеним мрежама он је одлучио да удвостручи“, наводи Браун у свом тексту.
Уредник Телеграфа потом објашњава своје виђење позадине приче о Новаковој поруци и наводи да је такозвана држава Косово то постала 2008. године.

„Његова снага осећања према догађајима на Косову, где је више од 50 људи повређено у покушајима Србије да спрече новоизабраног градоначелника Албаније да преузме дужност, произилази из непоколебљивог личног уверења. Његов отац, Срђан, рођен је на косовској земљи, у граду Косовска Митровица, и чврсто се држао српског националистичког наратива да је Косово аутономна област Србије, упркос томе што је држава прогласила независност 2008. године“, наставља се текст Брауна.

Виктор Троицки, Данил Медведев, Новак Ђоковић и Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 31.05.2023
СПОРТ
Миомир одговорио Британцима на питање о Косову: Новак је херој нације – насиље је непотребно
Новинар потом истиче да је један од најбољих тенисера свих времена неискрен када каже да не жели да се меша у политичка питања и пита се шта би било да поруку сличне природе напише Данил Медведев, руски тенисер.
„Оно у чему је Ђоковић мало неискрен је у инсистирању да нема „намеру да улази у политичку дебату“. Он се посебно позвао на тврдње своје матичне земље о територијалном суверенитету над суседном државом: потез који би, ако би га покушали други играчи, навукао брз укор. Можете ли замислити какво би згражање настало да Даниил Медведев, коме је још увек забрањено да се такмичи под руском заставом, напише „Крим је срце Русије“, на пример?“, наводи Браун.
Уредик Телеграфа касније је објаснио да Новак гаји менталитет „ја против свега“ и да је најбољи пример за то Вимблдон 2019. године када је успео да навијаче Роџера Федерера чује као своје.
Колико год Британцима ова тема била занимљива мораће ипак да окрену нови лист, јер Новак игра друго коло и време је да се пише о новим победама.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Нори вербално напао Ђоковића – тврди да је Србин требало њему да се извини
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.05.2023
СПОРТ
Медведев се свађао са публиком, погубио конце – и испао са Ролан Гароса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала