- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија има ново тениско злато: Мира је још дете – а игра треће коло Ролан Гароса

© AP Photo / Manu FernandezМира Андрејева
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
Пратите нас
Мира Андрејева, 16-годишња руска тенисерка пласирала се у треће коло Ролан Гароса победом над Францускињом Дијаном Пари резултатом 6:2, 6:1. Млада Рускиња наставила је да побошљава свој рекорд каријере који је поставила самим уласком у главни жреб. Пласман у треће коло Рускињу доводи бар на 97. место на ВТА листи.
Током квалификација Мира Андрејева била је једна од најмлађих тенисерки, али и једна од већих фавориткиња јер је пре Ролан Гароса играла на Мастерсу у Мадриду где је стигла до четвртог кола и то победивши Лејлу Фернандес и Хадад Мају.
Оправдала је очекивања у квалификацијама, а онда је маестрално наставила да користи шансу и само само 16 година ређа победе на париској шљаци као од шале, без изгубљеног сета!
Обе противнице биле су бољег ранга од ње, али она им је укупно поклонила само шест гемова јер је у оба кола славила истим резулатом 6:1,6:2.
У мечу другог кола Рускиња је повела са 3:0,а онда је у шестом гему стигла до нове везане три брејк лопте, што јој није било ни потребно јер је искористила већ прву и потом потврдом брејка стигла до сета.
Иако је Францускиња имала подршку домаће публике, једино што је успела било је да се врати на кратко у другом сету после изгубљеног сервис гема. Андрејева је стигла до брејка, Пари га је одмах вратила, али млада Рускиња одмах је појачала ритам. После четири испуштене брејк лопте користи пету и стиже од 3:1, а потом и у седмом гему кажњава грешке француске тенисерке. Меч је завршила својим сервисом и тако постигла нови највећи успех у каријери на свом Гренд слем дебију.
У наредном колу Мира ипак неће бити фаворит јер се састаје са бољом из дуела Јулија Грабер - Коко Гоф. Уколико из меча као победница изађе Гоф која је шести рекет света Андрејева ће до сада имати највећи изазов.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Романса Руса и шљаке се није добро завршила – Србин наговестио разлог
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Ђоковић о бурним реакцијама према стручном штабу: „Сваки пут се договоримо и опет ме не разумеју“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2023
СПОРТ
Ђоковић о НБА финалу: „Волим Батлера, али морам да подржавам свог човека“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала