- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шоу на Новаковој конференцији – банане, урме, вода: „Цареви сте...“ /видео/

© Фото : DjokerNoleMedia/Youtube/PrintscreenНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Пратите нас
Изузетно узбудљиво било је на конференцији за медије после нове победе Новака Ђоковића у Паризу, а за то су се постарали српски извештачи који су Нолету обезбедили банане, урме, воду и магнет Ролан Гароса.
Наиме, након што се Новак Ђоковић спремио да напусти конференцију јер је одговорио на питања иностраних новинара, српски су га вратили да и они мало попричају с њим. Као што то обично и бива.
Решили су чак и да се да се нашале и то на врло оригиналан начин, с обзиром на то да су му добацили да његов тим често заборави одмах да му обезбеди воће и воду после исцрпљујућих мечева, па су се зачас у кадру нашле бабане, урме, вода и магнет Ролан Гароса у рукама Новака Ђоковића.
Истински шампион био је одушевљен гестом, што потврђује и његов искрени осмех и коментар:
„Е, цареви сте стварно. Хвала вам пуно“, кратко је прозборио Ноле који се затим сликао с поклонима, док је банану експресно појео пред бројним камерама.
Решио је да се нашали и са оним чувеним металним предметом који му је био на грудима на претходном мечу, па је прокоментарисао „Ајрон мен“ сликајући се с магнетом.
Они поменути инострани новинари с почетка приче били су затечени призором, ништа им није било јасно, а Новак им је поручио да ће им објаснити касније.
Уосталом, како је изгледало дружење Новака Ђоковића са српским извештачима на Ролан Гаросу после победе над Алехандром Давидовичем Фокином и пласманом у осмину финала Ролан Гароса погледајте у видеу.
Када је реч о питањима са којим се сурео Новак на конференцији, једно од кључних односило се третман публике и звиждуке које је добио.
„Мој однос са публиком кроз каријеру бих објаснио као горе-доле. Некада је добро, некада није. Свестан сам да људи воле да аутсајдер победи. Желе драму. То је океј. Против тога сам када се не поштују играчи. Када крену да звижде из чиста мира. Промашим смеч, звижде. Дупла сервис, звижде. Не знам шта је у њиховим главама у тим тренуцима. Бећина публике није таква, дошли су да уживају. Волео бих да већина буде на мојој страни, али понекад то није могуће. Када ме неко провоцира, познат сам да на неправду реагујем. Данас сам реаговао саркастично. Мораш да прихватиш, то је део спорта. Поштујем сваког, али појединци се истичу реакцијама и то је то“, рекао је Новак и открио да му данас долазе деца.
„Стижу ми деца. Помислио сам на њих када ми је било баш тешко. Био сам тром и исцрпљен и у тим тренуцима су ми се они појавили. Сад слећу из Београда и биће који дан овде. Добио сам подстрек када сам помислио на њих“, закључио је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Ђоковић на провокације одговорио господским манирима: „Поносан сам“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
Страшни Новак после драме срушио упорног Шпанца: Париз звиждао – Србин показао силу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала