- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милијаш за Спутњик о Борјану и Катаију: „Звезда је већа од сваког појединца“

© Фото: ФК Црвена звездаАлександар Катаи
Александар Катаи - Sputnik Србија, 1920, 03.06.2023
Пратите нас
Ненад Милијаш, некадашњи капитен Црвене звезде и доскорашњи помоћник Милоша Милојевића, напустио је Маракану по завршетку сезоне када је екипу преузео Израелац Бахар. Он је у емисији Миљанов корнер, која се емитује на на Спутњику, причао о храброј одлуци новог шефа струке да практично прецрта Милана Борјана и Александра Катаија.
Фудбалска Србија претходних дана бруји о чврстој руци Израелца који је стигао из Макаби Хаифе и одмах почео да прави велике резове.
Кренуо је од гола, од места за које се сматрало да је Милан Борјан неприкосновен, као што је, бар до сада, био случај. Шест везаних титула и гомила утакмица у којима је био херој, где предњаче оне европске на путу ка Лиги шампиона и Лиги Европе.
Ипак, Бахар је олако одлучо да саопшти Борјану да га не види на голу Звезде, што је жестоко погодило момка рођеног у Книну који брани за Канаду. Ненад Милијаш је у новој епизоди емисије Миљанов корнер причао о том несвакидашњем и храбром птезу.
„Милан Борјан је неко ко је много дао Звезди. Миожда и највише од свих играча који су тренутно ту. Као капитен је сјајно одрађивао посао, посебно у великим утакмицама у Европи. Али, ако је то одлука новог шефа, то је тај сурови професионализам. У сваком случају, храбар потез тренера којим је показао да зна шта хоће и како хоће. Борјан је професионалац, мора да прихвати и да покуша да се врати. Никоме није пријатно да тако нешто чује. Наравно, што пре треба да се пробудиш и да видиш како ћеш да се бориш даље“, рекао је Милијаш који је напустио Маракану на крају сезоне, после освојене дупле круне.
На танком леду је и Александар Катаи. Десетка црвено-белих и неко ко је решавао утакмице, сада ће морати да се бори за статус првотимца, што је још једна у низу одлука Барака Бахара.
„Александар Катаи је мајстор. Дао је толико голова, решио вероватно највише утакмица у Суперлиги. Велике су то одлуке, велике промене... Али, хајде да сачекамо, видећемо како ће се ти нови играчи уклопити. Да видимо како ће све да крене. Кажем, велика храброст и то не може нико да оспорти. Е сад, да ли је добро или није, на крају ће да суде резултати. Ако буду добри, све ће то брзо да се заборави. Јер, овај клуб је већи од било ког појединца. То се показало пуно пута до сада. Најважније је да Звезда има резултат, да су навијачи задовољни. А сви појединци које смо набрајали, и они што ће доћи, клуб је већи од њих. Сигурно да је клуб дао више њима, него што су они клубу. А свако може да се труди да пружи највише што може“, рекао је Ненад Милијаш гостујући у емисији Миљанов корнер.
Рекао је Милијаш и једну велику истину, коју можда неки неће желети или не желе да чују. А то је да нико од ових фудбалера ниеј осетио како је играти у Црвеној звезди када је тешко, када су резултати лоши, касне плате...
„Нико од ових играча није осетио како је играти у Звезди када је тешко. Нису осетили шта значи прави притисак. Ја да сам имао овакве резултате и овакав амбијент, мислим да никада не бих отишао у иностранство“, рекао је Милијаш, који је после Звезде заиграо у Премијер лиги, где је бранио боје Вулверхемптона.
У видеу испод можете погледати нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Бен и Катаи - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
СПОРТ
„Израелска кухиња“ замирисала јако на Маракани – многима се не свиђа
Милан Борјан - Sputnik Србија, 1920, 02.06.2023
Подкаст
Милијаш: „Одрећи се Борјана и Катаија? Храбро“ | Миљанов корнер
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала