- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак је један од најбољих у свим спортовима – обориће рекорд“: НБА ас упоредио Србина са Џорданом

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
Пратите нас
Пред меч осмине финала Новака Ђоковића на Ролан Гаросу, српски ас добио је велики похвале и снажне речи подршке од прослављеног НБА кошаркаша Тонија Паркера. Четвороструки шампион НБА лиге прати тенис и велики је љубитељ белог спорта, а иако је био навијач Роџера Федерера, за Новака каже да је један од „највећих спортиста свих времена“.
Новак Ђоковић за врхунске спортисте увек има лепе речи и гаји велико поштовање према шампионима било да је реч о фудбалу, кошарци па и Формули. Због таквог става српски ас заслужио је обострано поштовање, а то је и добио од чувеног Тонија Паркера.
„Ја сам фан Роџера Федерера, морам то да кажем, али Новак је за мене један од најбољих икада, један од најбољих икада у свим спортовима. Шта је урадио да толико дуго траје и колико дуго ради то што ради, мислим да нема много таквих спортиста у историји и због тога имам много поштовања за њега“, рекао је Паркер за „Еуроспорт“ пред Новаков меч осмине финала у ком је оправдао похвале и декласирао противника за мање од два сата.
Четвороструки НБА шампион објаснио је неколико пута имао прилику да сретне Новака јер је Србин велики обожаватељ кошарке. Када је реч о томе шта воли у Ђоковићевој игри Паркер је истакао борбени дух који је упоредио са Мајклом Џорданом.
„Срели смо се неколико пута, знам да је велики фан кошарке. Кошарка је у Србији можда и спорт број један. Волим да га гледам када игра, волим његов борбени дух, а мој омиљени део је његова ментална снага. Знам због Ализе мало више о тенису и игри, и знам да је психолошки део много битан у овом спорту. Морате Новака уз Рафу и Роџера да сматрате најбољим, ментално су најбољи. Могу да се пореде у мом спорту са Мајклом Џорданом, који је близу Новака и зато имам много поштовања за њега“, рекао је Паркер.
За крај разговора Тони Паркер поручио је да мисли да ће Новак надмашити Рафаела Надала и да ће оборити рекорд по броју освојених Гренд слем титула.
„Да, обориће рекорд, здрав је, знам да је веома фокусиран на своју дијету, сваки детаљ је битан, свакоме даје посебну пажњу и не видим како неће оборити рекорд, иако знам да многи навијачи Роџера и Рафе то не би волели, али Новак ће га оборити“ закључио је Паркер.
Ђоковић се пласирао у 17. четвртфинале Ролан Гароса у каријери чиме је надмашио Рафаела Надала који је остао на 16. За полуфинале српски ас игра против Карена Хачанова.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Ђоковић послао у историју Надалов рекорд у Паризу: „Поносан сам!“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Новак је у четвртфиналу Ролан Гароса – српски ас се поиграо са Перуанцем и заказао окршај са Русом
Руска тенисерка Анастасја Пављученкова прославља пласман у финале Ролан Гароса - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Сензационални преокрет Рускиње за четвртфинале – Хачанов чека Ђоковића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала