- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Огласила се Јапанка која је прошла као Новак: „Све су ми одузели“

© AFP 2023 / DAVID ROWLANDМију Като
Мију Като - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
Пратите нас
Јапанска тенисерка Мија Като која је нехотица погодила девојчицу која је скупљала лоптице огласила се након одлуке Ролан Гароса да она и њена дубл партнерка Алдила Сутијади из Индонезије буду дисквалификоване.
Доживела је судбину Новака Ђоковића из Њујорка са УС Опена пре три године када је погодио линијског судију. Иако се извинила због несрећног догађаја, који на срећу, није имао никакве физичке последице по девојчцицу, која је изведена с терена, организатори су били немилосрдни.
Не само што су Мија и Алдила дисквалификоване, већ им је одузет и сав зарађени новац, као и поени које су зарадиле пласманом у осмину финала другог Гренд слема у сезони.
То је потврдила Мија Като која се огласила и поручила на које све начине је кажњена јер је случајно лоптицом погодила девојчицу која је задужена за скупљање лоптица.
„Желим да упутим искрено извињење девојчици која скупља лоптице, као и мојој партнерки Алдили и својим навијачима због оног што се догодило. Било је крајње ненамерно. Резултат тога, Ролан Гарос ме је казнио губитком новца од награде и губитком поена. Хвала свима на подршци, заиста то ценим“, написала је Мија Като на друштвеној мрежи Твитер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Новакови анђели: „Деца ми дају мир и енергију“
Девојчица је имала напад панике, због чега је из безбедносних разлога изведена с терена, али физички није имала никакве последице иако је лоптица прилично јако погодила у врат.
Мрљу на несрећни догађај у Паризу бацило је понашање противница Мије Като и Алдиле Сутијади, јер су Сара Сорибес и Марија Бузукова тражиле дисквалификацију. Њих две су добиле први сет после тајбрејка, али су у другом губиле 3:1, да би затим уследила дисквалификација Јапанке и Индонежанке.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 05.06.2023
СПОРТ
Новакови анђели: „Деца ми дају мир и енергију“
Арина Сабаленка - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2023
СПОРТ
Рускиња показала Украјинки шта је спортски потез – Свитолина и Сабаленка за полуфинале /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала