- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас препушта улогу фаворита: „Новак је легенда, као зид, све враћа и делује непобедиво“

© AP Photo / Thibault CamusКарлос Алкарас, Ролан Гарос
Карлос Алкарас, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Пратите нас
Импресивно је Карлос Алкарас „почистио“ Стефаноса Циципаса у три сета и заказао полуфинални окршај са Новаком Ђоковићем који ће у петак бити прави судар тениских титана.
И Новак и Карлос играју сјајно у Паризу, делују незаустављиво, али ће један морати да се помири са прераним завршетком гренд слема.
Судар „младог лава“ и најбољег од најбољих из старе гарде заказан је за петак, вероватно од 15 часова. Шпанац не крије да једва чека тај окршај.
„Рекао бих да су сви очекивали овај меч од момента када је жреб објављен, као и ја. Стварно сам желео да играм тај меч, после прошлогодишњег меча у Мадриду хтео сам да играм са њим поново. Ако хоћеш да будеш најбољи, мораш да победиш најбоље. За мене је играње против такве легенде као што је Новак историјска прилика. Меч од прошле године не утиче на овај, било је то тада, научили смо доста тога од тада, биће сигурно другачије у петак“, изјавио је Алкарас на конференцији за медије.
Карлос Алкарас, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Фуриозни Алкарас – препустио Грку девет гемова и послао поруку Новаку
Искуство је на Новаковој страни, али се Шпанац нада да оно у полуфиналу неће бити пресудно.
„Изабраћу моју младост. Биће ово његово 45. полуфинале гренд слема, мени тек друго. Искуство је на његовој страни сигурно, али о томе нећу да размишљам у овом моменту.“
Иако игра фантастично, Алкарас мало зазире од дуела са Новаком.

„Играм против једног од најбољих у историји тениса. Ђоковић игра 45. гренд слем полуфинале и мислим да вам то све говори. Игра фантастичан тенис, враћа све, као зид је, пробаћу да заборавим све и да се фокусирам само на тенис.“

Шпанац је донедавно гледао Ђоковића и Надала на телевизији, а сада има прилику да игра против тениске легенде за финале Ролан Гароса.
„Искрено, невероватно ми је да играм полуфинале против Новака. Гледао сам милион мечева његових, титула које је освајао, памтим многе мечеве Рафе и Новака у полуфиналима, финалима, сада сам ја ту против таквог играча, за мене је то остварење сна и нешто о чему сам маштао. Размишљао сам када сам гледао њихове мечеве да бих могао једног дана ја ту да будем, снови су се претворили у јаву.“
© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
Свестан је и Карлитос да је српски тенисер друга димензија у односу на остатак АТП тура и да неће све зависити само од њега, ма колико добро играо.
„Људи, то је Новак, он увек има неку брзину више. Морам ја да издржим и његов ритам, он је велики играч, сви то знају, један од најбољих у историји, играо је милион мечева. Сви смо видели да он има неки ниво који делује непобедиво. Не могу да кажем да ће да падне због мог ритма или тако нешто. Мислим да ће бити неизвестан меч, пробаћу да диктирам темпо и да играм своју игру, али играм против Новака, биће компликовано да играм онако како желим“, поручио је Kарлитос и додао:
„Ђоковић је један од најбољих играча по ударању лоптице, стварно је комплетан, ради све ствари одлично и то ме фасцинира. Kада игра добро или на неком нивоу који делује просечно, тај ниво је такође фантастичан. Дошли смо до тога да играмо против играча који ће да те казне ако се опустиш неколико минута. Не смем да дозволим да се такво опуштање догоди и против Новака као што се догодило против Циципаса у завршници меча", поручује Шпанац.
Алкарас нема дилему ко је фаворит у њиховом предстојећем дуелу.
„Увек је Новак фаворит, не кажем то да бих скинуо притисак, док год он игра тенис, он је фаворит, освојио је толике титуле и играо против најбољих", закључује Карлитос.
*Погледајте најновију епизоду Спутњик Спорта
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Ђоковић причао о „савршених осам“ и похвалио Руса: „Имам велико поштовање за њега“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Новак преко мотивисаног Руса до 12. полуфинала Ролан Гароса
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 06.06.2023
СПОРТ
Ђоковићев подвиг који се ретко виђа /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала