- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Париз чекао предају – очајни Алкарас шампионски поручио: „Хуанки, прерано је“ /видео/

© AP Photo / Jean-Francois BadiasКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Упркос томе што је Новак Ђоковић победио Карлоса Аллкараса, млади Шпанац заслужио је велико поштовање због одлуке да повређен настави меч, иако је у једном тренутку деловало да једва стоји на ногама. Колико је велики шампион Алкарас је показао када се обратио свом тренеру током медицинског тајм-аута.
Приликом другог гема трећег сета када је борба Новака Ђоковића и Карлоса Алкараса тек требало да се распламса, шпански тенисер доживео је повреду ноге због које је морао да седне на клупу.
Није могао да тражи тајм-аут, односно у том случају је морао да прхвати да се гем додели противнику, али с обзиром на велике болове Карлос је то одлучио. После два гема у који ма је једва стајао на ногама, Алкарас је поново позвао лекара, а потом се обратио својој ложи.
„Знам Хуанки, прерано је за предају“, рекао је 20-годишњак из Мурсије који је по сваку цену желео да се врати на париску шљаку упркос томе што није могао да се креће како је желео.
До краја сета Карлос је Новаку лако препуштао поене, а онда су у четвртом сету болови престали, међутим била је немогућа мисија повратити ритам са почетка меча, због чега је разочарани и нервозни Карлос све више срљао.
Јасно је и Ђоковићу да је пред Алкарасом велика каријера и исто тако му је јасно да је овај меч могао да оде у потпуно другачијем смеру, а млади Шпанац ће жалити због пропуштене шансе да пружи најбољи тенис против српског аса.
Међутим, после овог меча биће запамћено то да је Алкарас заиста велики херој и да је желео да се бори до последњем атома снаге, па макар само стајао и враћао ударце са основне линије.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
СПОРТ
Прво о противнику, а онда и о себи – поносни Новак открио шта је поручио младом Карлосу
Новак Ђоковић Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
СПОРТ
Ђоковић је у финалу Ролан Гароса – повреда Алкараса спречила већи спектакл!
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
СПОРТ
Чудна ситуација у Паризу – Новак направио брејк без борбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала