- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

„Краљ криптовалута“ после хапшења у Црној Гори пребацио милионе преко лажне компаније

© Фото : Twitter/Isabel Hunter/PrintscreenПривођење До Квона, осумњиченог за криптопревару тешку десетине милијарди долара, у црногорски суд
Привођење До Квона, осумњиченог за криптопревару тешку десетине милијарди долара, у црногорски суд - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Јужнокорејски тужиоци тврде да је До Квон након хапшења у Црној Гори пребацио криптовалуте вредне 29 милиона евра преко лажне компаније.
Дан Сеонг-хана, директор канцеларије тужиоца јужног округа у Сеулу, јуче је рекао да су суоснивач компаније „Терра“ До Квон или његова филијала пренели вредну крипто-имовину, извештава портал Коингејп, преноси РТЦГ.
Пише и да корејски тужиоци такође покушавају да утврде где је завршила трансакција крипто средстава повезаних са Luna Foundation Guard (ЛФГ).
Сеонг-хан је рекао и да су истраге откриле како До Квон и његове филијале још увек држе преко 13 милиона долара у швајцарској банци Сигнум Банк АГ. Тужиоци су у Јужној Кореји подигли оптужнице против десет људи, укључујући суоснивача „Терре“ Данијела Шина, на основу истраге о „Терри“.
Црногорски тужиоци поново су уложили жалбу на одлуку суда о пуштању До Квона на слободу, у предмету фалсификовања пасоша. Одлуку о жалби донеће Виши суд.
Портал Коингејп подсећа да је у фокусу јавности последњих дана писмо у којем До Квон наводно саопштава детаље о повезаности са лидером Покрета Европа сад Милојком Спајићем.
Корејски држављани се у Црној Гори терете да су извршили кривично дело фалсификовање исправе, за које је предвиђена казна затвора у трајању од три месеца до пет година.
Јужнокорејски тужилац, који води истрагу о пропалом крипто пројекту Терра-Луна, саопштио је да оснивач те компаније До Квон треба да буде изручен Сеулу ради суђења. Јужна Кореја и САД су затражиле његово изручење како би се суочио са оптужбама у вези с колапсом његове крипто-империје, вредне 40 милијарди долара.
Седиштњ Покрета Европа сад - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
РЕГИОН
Афера До Квон потреса Црну Гору пред изборе: Дрма ли се Европа сад
До Квон, јужнокорејски криптомилијардер - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
РЕГИОН
Прочитано писмо До Квона, Абазовић тврди да није угрожена национална безбедност
 Лидер Покрета Европа сад Милојко Спајић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
РЕГИОН
Милојко Спајић се поново огласио о афери До Квон
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала