- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Седмо или прво финале – историја или младост? Познато када Новак и Карлос играју епско полуфинале

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас састају се у полуфиналу Ролан Гароса у петак од 14:45.
Када је Рафаел Надал схватио да мора да одустане од свог омиљеног турнира, Карлос Алкарас као да је задао себи задатак да игра и за себе и за свог 17 година старијег сународника. Тениска публика дуго није видела такву доминантну игру, прецизност и изненадне дроп-шотове, а против свега тога мораће да се избори Новак Ђоковић.
Тек други међусобни дуел у каријери играју Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, у овом тренутку двојица најбољих тенисера који сваки на свој начин делују непобедиво.
У финалу има места само за једног од њих, а ко ће то бити биће познато после дуела који је заказан у петак у поподневним часовима мада је јасно да би могао да се одужи до вечери.
Српски ас бори се за свој 23. Гренд слем трофеј, а тежа препрека на том путу свакако ће бити полуфинале јер га у финалу чека бољи из дуела Саша Зверев - Каспер Руд, Без увреде, колико год играју сјајан турнир, Карлос је остао на лествици иза и Новак ће без сумње уколико прође Шпанца у финалу бити фаворит.
На једној страни биће Новак који јури седмо финале Ролан Гароса, на другој Карлос који жели своје прво финале на париској шљаци. Први и једини пут један против другог играли су прошле године на Мастерсу у Мадриду, а момак из Мурсије је на том путу победио и Новака и Надала.
Тада је Алкарас у трећем сету славио у тај-брејку, а уколико до истог дође на Ролан Гаросу нема сумње да ћемо гледати спектакл. Српски ас игра тај-брејкове из снова, а од почетка турнира одиграо их је пет и свих пет добио на маестралан начин.
Фуриозне партије младог Шпанца стављају га на место фаворита, међутим он као велики шампион не дозвољава себи да буде испред Новака који је власник 22 Гренд слем трофеја и то је оно што га већ чини великим играчем.
Појављивали су се Доминик Тим, Данил Медведев, Саша Зверев, Стефанос Циципас, па онда и Андреј Рубљов, Каспер Руд, Холгер Руне, али заиста нико од млађе и оне још млађе генерације није показао то ванземаљско као што је Алкарас.
Роџер Федерер се пензионисао и није имао ту част да игра против Карлоса, али зато Новак може да искористи тај невероватан тренутак и да одигра један од историјских мечева против 16 година млађег момка.
Судар великана старије и великана млађе генерације заказан је за петак од 14:45, а оно што је готово сигурно је да ће потрајати и зато уживајте у спектаклу.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Карлос пре 20 година освојио Ролан Гарос – сада учи новог Карлоса: „Имамо план за Новака“
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Како ће Новак против свог одраза у огледалу?
Немачки тенисер Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Зверев победио духове прошлости – крај бајке за „Новакову сенку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала