- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Карлос пре 20 година освојио Ролан Гарос – сада учи новог Карлоса: „Имамо план за Новака“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
Пратите нас
Тежак пут Новак Ђоковић ове године има на Ролан Гаросу, а најтежи изазов га је сачекао у полуфиналу у ком игра против Карлоса Алкараса. Иако је млади Шпанац представљен као фаворит у овом мечу Карлос Фереро, Алкарасов тренер, је обазрив и сматра да његов ученик „стоји са обе ноге на земљи“ јер зна ко је Новак.
Ролан Гарос обележио је каријеру Хуана Карлоса Ферера, а тачно две деценије након што је освојио трофеј на париској шљаци сада води 20-годишњег Карлоса Алкараса ка великом успеху.
Испоставило се да је Фереро после сјајне играчке каријере кренуо правим путем и да му тренерски посао лежи, мада му је тај посао и олакшан је учи једног од најталентованијих тенисера данашњице. Пред полуфинални меч Алкараса и Ђоковића Фереро је истакао да ни Карлос ни он не мисли да ће тај меч бити лак.
„Новак је један од најбољих у историји и сигурно ће играти тако... Проналазиће решења зато што зна како игра Карлос. Ђоковић се неће предати ни када је 6:2. Већ је знао милион пута да окрене и добије немогуће мечеве. Не очекујемо да победимо 6:1, 6:2, 6:2. Ми смо са обе ноге на земљи и добро знамо шта Ноле ради већ 20 година“, поручио је Фереро који је са Новак играо три пута у каријери и победио га само једном.
Више пута се Шпанац састајао са Надалом кога је победио два и са Федерером кога је победио три пута.
Фереро верује да је једна од најбитнијих ставки у игри његовог ученика да игра најбоље када је најпотребније. Шпанац сматра да је момак из Мурсије потпуно спреман за полуфинални сусрет који са нестрпљењем чека цео тениски свет.
„Радим са њим пет година и знам који ниво тениса може да пружи. Оно што ме импресионира је ниво тениса који има у важним тренуцима и против најбољих. Брзо је сазрео и још од када је играо челенџере прича ми да је спреман да побеђује. Спреман је да уради велике ствари у тенису. Има велике циљеве и верује да може да победи било кога, јасно је да верује у себе. Морамо да верујемо и ми у Карлоса да може до другог гренд слема“, навео је Ферер.
У јавности влада наратив да је Алкарас већи фаворит, али Фереро сматра да у том мечу неће бити фаворита.
„Мислим да у овом мечу нема фаворита. То је судар двојице најбољих на свету. Ђоковић има много више искуства у оваквим дуелима, освојио је 22. грен слем титуле, али у исто време Карлос се спремао за овакве мечеве. Знамо да ће бити неизвесно и да ће се Новак борити до последње лоптице. Наравно да имамо план шта да урадимо и покушаћемо то да спроведемо у дело“, поручио је Фереро.
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Како ће Новак против свог одраза у огледалу?
Немачки тенисер Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Зверев победио духове прошлости – крај бајке за „Новакову сенку“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 07.06.2023
СПОРТ
Ђоковић на прагу новог рекорда, није га зауставио ни – „најбољи сет икада“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала