- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Српска стена“ остала без трофеја, али признање није изостало

© AFP 2023 / ANDREAS SOLAROСрпски фудбалер Никола Миленковић
Српски фудбалер Никола Миленковић - Sputnik Србија, 1920, 09.06.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Никола Миленковић уврштен је у идеални тим Лиге конференције за сезону 2022/23, где је његова Фиорентина заустављена у финалу од Вест Хема, голом у 90. минуту – 2:1 (0:0).
Српска стена Никола Миленковић Блеки пленио је сигурношћу и чинио је бедем испред свог гола на европској сцени, што није прошло незапажено. Бивши штопер Партизана једини је Србин у идеалних 11 Лиге конференција.
Међу стативама је место резервисано за Ареолу који је само једном капитулирао у финалу, због чега и те како носи заслуге за то што је његов Вест Хем завршио с освојеним трофејом.
Десни бек је Ндоје из Базела, док срце одбране идеалног тим ЛК чине Никола Миленковић и Агуерд из Вест Хема, а на позицији левог бека је Бираги из Фиорентине ком је поцепана глава у финалу, након што су га навијачи лондонског клуба погодили пластичном чашом, па је зарадио шавове.
Када је везни ред у питању, трио чине: Дију из Базела, Пакета из Деклан Рајс из Вест Хема. Нападачки трио предводе Гонзалес (Фиорентина), Антонио (Вест Хем) и стрелац одлучујућег поготка у финалу Џерод Бовен из Вест Хем јунајтеда.
Никола Миленковић одиграо је ове сезоне девет утакмица у дресу „љубичастих“ из Фиренце, успео да се упише у стрелце, а има и једну асистенцију. Добио је укупно четири жута картона.
Тржишна вредност искусног 25-годишњег штопера тренутно је процењена на 20 милиона евра и уговор с Фиорентином истиче му 2027. године. Претходне две сезоне за његове услуге били су заинтересовани бројни европски клубовима, међу којима се нашао и Манчестер јунајтед.
Слободан Урошевић, Партизан - Чукарички - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Партизан остао без капитена: „Нисам остварио сан“
Дејвид Мојес - Sputnik Србија, 1920, 08.06.2023
СПОРТ
Крај „чекићања“ за Шкота и медаља око врата за највернијег навијача: „Не дешава се често“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала