- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чудесна прича Ситијевог хероја – јефтин ауто и студентски дом рецепт за успех

© AP Photo / Francisco SecoИнтер - Сити
Интер - Сити - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Пратите нас
Прст фудбалске судбине пажљиво је изабрао да улога хероја у финалу Лиге шампиона припадне скромном и ненаметљивом Шпанцу Родрију. Везиста Манчестер ситија погодио је одмереним ударцем из шеснаестерца Интерову, до тада, нетакнуту мрежу, трасирајући „грађанима“ пут ка историјском подвигу и првом пехару Лиге шампиона у историји клуба.
А животни пут Родрија је чудесан и искаче из калупа и стереотипа који се везују за модерне и скупо плаћене фудбалере.
Док већина њих вози бесне аутомобиле и ужива у луксузу, не скривајући се да то покажу јавности путем друштвених мрежа, 26-годишњи везиста Манчестер ситија возио је својревремено половну Опел Корсу, и то у тренуцима када је већ зарађивао озбиљан новац.

„Људи су били у шоку када су га видели како живи у студентском смештају . Када је положио вожњу купио је половну Опел Корсу од једне жене. Иако му је саветовано да купи озбиљнији ауто, зарад безбедности, он то није учинио“, рекао је Родријев цимер.

Такође, док је играо за Виљареал, а није то било тако давно, у периоду од 2015 до 2018. године, живео је у студентском дому и делио је просторије с осталим студентима, који нису могли да верују колико је скроман професионални фудбалер који наступа у Примери.
Родри и његова породица били су свесни да је фудбал лутрија и да је јако, јако тешко успети изборити се с конкуренцијом и стићи у сам врх светског фудбала, због чега је Шпанац уписао економски факултет. Ишао је на и на разне програме размене студената у Америку и Ирску, како би побошљао свој енглески, а на крају је судбина хтела да га Гвардиола доведе у Манчестер сити и од тада се много тога променило.
Али, оно најглавније није. Родри је остао исти онај скромни момак, који не воли да се разбацује новцем, већ пажњу привлачи искључиво изузетно чистим фудбалом и невероватном интелигенцијом коју поседује.
У финалу Лиге шампиона израстао је у хероја, али је он заправо тихи, дискретни херој Пепове казне фудбалске експедиције.
Решио је Родри финале, решио је пре тога и четвртфинале против Бајерн Минхена, када је у првом мечу с јако мало шанси, при резултату 0:0 испалио пројектил" и матирао Зомера.
Колико је Родри поштен и колико му фудбал то враћа на најбољи могући начин, потврђује његова изјава после освојеног „ушатог пехара“, где је признао себи и јавности да није био на висини задатка.
Решио је финале. И то Лиге шампиона, најјачег клупског тамичења на планети.
„Нисам задовољан приказаном игром из првог полувреме. Играо сам очајно. Рекао сам себи да морам да пребродим ситуацију. На крај усам успео да постигнем гол, невероватно“, рекао је Родри на конференцији за медије.
Открио је затим шпански репрезентативац и да је тражио од менаџера Пепа Гвардиоле да га уврсти међу стартних 11, што није био случај пре две године у финалу када их је поразио Челси.
„Рекао сам Гвардиоли да мора да ме уврсти у стартну поставу. Пре две године сам навијао за саиграче, а сада сам коначно игра. Трофеј који смо освојили је за све оне који су годинама играли за Сити и покушавали. За Агуера, Фернандиња, Давида Силву, за све оне који су овај клуб учинили великим и хвала им на томе“, закључио је Гвардиолин дискретни херој Родри.
Пеп Гвардиола - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
СПОРТ
Разбијена клетва, миг који се чекао 12 година и порука Реалу: „Долазимо по вас“
Манчестер сити - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2023
СПОРТ
„Грађани“ коначно покорили Европу – Гвардиолин Сити освојио све!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала