- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лукашенко: Погинуло око 40 хиљада Украјинаца, нисмо ни приметили украјинску контраофанзиву

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 14.06.2023
Пратите нас
Током актуелне контраофанзиве Украјине погинуло је око 40 хиљада Украјинаца, изјавио је у интервјуу телевизији „Русија 1“ белоруски лидер Александар Лукашенко.

„’Контраофанзива’ је почела 4-5. јуна. Ми чак нисмо ни приметили. Па, ни ви нисте приметили. Ми пратимо ситуацију, видимо шта се тамо дешава. За то време погинуло је око 40 хиљада. Погинуло! Преко 100 хиљада је рањено. Готово 120-150 хиљада (губитака у људству). Горе и ‘бредлији’ и ‘леопарди’. Исто као што су наши тенкови из совјетских времена“, рекао је белоруски лидер.

Лукашенко је додао да је офанзиву започео кијевски режим, јер је требало демонстрирати своју одлучност пре предстојећег самита НАТО у Виљнусу , који се одржава 11. и 12. јула.
Претходно, руски лидер Владимир Путин изјавио је да је у току напад украјинских снага из четири правца и да противник није имао успеха ни у једном правцу. Он је додао да украјинске снаге трпе велике губитке, прецизирајући да су губици Украјине у људству током контраофанзиве „близу катастрофалним“.
Немачки тенк леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 13.06.2023
РУСИЈА
Путин: Баш лепо горе „леопард“ и „бредли“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала