- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанов тихи херој о киши, закуцавањима и меч лопти: „Мирна глава, идемо на победу“

© Фото : АБА лига - СЦ ДербиАлен Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан
Ален Смаилагић и Жељко Обрадовић - КК Партизан - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Крилни центар Партизана Ален Смаилагић пружио је одличну партију и уз Џејмса Нанелија био је најефикаснији појединац црно-белих на путу ка другој победи у финалу АБА лиге против Црвене звезде (87:78). Бивши
Закуцавао је бивши члан Голден Стејта лопту кроз обруч кад год би му се указала прилика, што га је после меча одиграног у Београдској арени питао репортер Спутњика.
Атрактивна закуцавања која си вежбао у Голден Стејту и добре партије, колико значе?
„Лопта је округла, дошла је до мене, дошао је пас и искористио сам неке моје могућности и закуцао. Значи ми за самопоуздање, стекао сам то на тренингу са Жељком, где ми је јако помогао“, одговорио је тихи херој Смаилагић на питање новинара Спутњика, који је затим питао Смаилагића шта очекује од наредног меча који се игра на Звездином терену.
„Сваки играч очекује победу, ми ћемо да се трудимо да уђемо што концентрисаније са што више енергије. Наравно да ће бити теже јер играмо пред њиховим навијачима, али доста нас има искуство од прошле године, спремни смо за то. Знамо шта можемо да очекујемо, надам се да ћемо ући са мирним главама“, одговорио је Ален.
Искусни крилни центар који је убацио 15 поена, имао је и четири скока није крио задовољство због тога што су црно-бели повели 2:0 у финалној серији.
„Одбранили смо домаћи терен, сад треба да идемо у госте и да узмемо једну победу. Знамо да су добра екипа, поготово пред њиховим навијачима. Имамо времена да се припремимо и да наставимо даље. Ова друга утакмица је била боља него прва. Није било толико разлике, увек је била нека напетост и тензија која се одржавала на терену до самог краја, и нама је то пријало“, истакао је Смаилагић.
На питање које се односило на велики број изгубљених лопти кошаркаша оба тима, и то на несхватљив начин, где се један од припадника седме силе нашалио да је крива киша која је непрестано падала, кошаркаш Партизана је рекао.
„Да, и мене је изненадила ова киша".
За крај је Смаилагић прокоментарисао што је екипа одлично затворила Аргентинца Факунда Кампаца на ког је ишао највећи број напада Црвене звезде.
„Имамо добре играче, рецимо Дантеа Егзума, који затварају сваког могуће играча у Евролиги. Користе то и јако пуно доприносе екипи, без њих не бисмо могли да будемо то што јесмо“, закључио је један од хероја Партизанове победе, друге у финалној серији АБА лиге.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
СПОРТ
Јокић је остао у другом плану – тренер преузео шоу: „Знате зашто Никола није трећи пут био МВП?“
Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Партизан уписао и другу победу над Звездом у финалу АБА лиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала