- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић је остао у другом плану – тренер преузео шоу: „Знате зашто Никола није трећи пут био МВП?“

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.06.2023
Пратите нас
Тренер Денвера Мајкл Мелоун осетио је снажну потребну да на победничкој паради пред 100.000 људи, још једном проговори о неправди коју је доживео најбољи играч Нагетса Никола Јокић јер је остао без треће узастопне МВП титуле у регуларном делу НБА лиге.
Искористио је Мелоун прилику да украде шоу и остави Јокића у другом плану, након што је изашао на бину и преузео микрофон. Том приликом, спонтано је одлучио да још једном подсети на неправду коју је доживео српски кошаркашки геније из Сомбора који је доминирао лигом од првог до последњег меча и који је оборио бројне рекорде.
Америка је остала слепа и није желела да Јокић испише историју и уђе у друштво Била Расела, Вилта Чемберлена и Лерија Бирда, већ је поменуто признање за сезону 2022/23 у којој је Јокић несумњиво играо кошарку живота, завршило у рукама Камерунца с француским пасошем Џоела Ембида.
„Ви друштво знате да он набија статистику. Знате и да није освојио трећу МВП титулу заредом јер гласачи нису хтели да гласају за њега. Овај момак овде, овај момак овде је невероватан играч и надам се да знате то. Јокић је невероватан играч, његова супруга Наталија, ћеркица, браћа и породица, су огроман део Денвера. Тако да прославимо ово за Николу и његову породицу“, загрмео је с бине Мелоун на шта је окупљена маса узвратила громогласним аплаузом.
Јокић је водио Денвер до прве титуле у историји клуба, оборио је рекорд по броју постигнутих поена, скокова и асистенција у финалу. Центар Нагетса убацио је 600 поена, имао 269 ухваћених лопти уз 190 асистенција, што нико никада није успео.
У леђа му гледају велики Мајкл Џордан, Меџик Џонсон, Карим Абдул-Џабар и Хаким Олаџувон.
С обзиром на то да је победничка парада у Денверу на којој се појавило сто хиљада људи завршена, Јокић ће коначно моћи да крене пут Србије и Сомбора, где ће уживати у одмору у дружењу са породицом и својим коњима који су његова велика пасија.
Партизан - Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Партизан уписао и другу победу над Звездом у финалу АБА лиге
Парада победника у Денверу - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2023
СПОРТ
Јокић са ћерком предводио шампионску параду пред 100.000 људи /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала