Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ђурић: Курти ради на распламсавању још једног сукоба у Европи

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICМарко Ђурић
Марко Ђурић - Sputnik Србија, 1920, 18.06.2023
Пратите нас
Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти „неуморно наставља своју кампању против концепта мултиетничког Косова“, као и да активно ради на распламсавању још једног сукоба у Европи.
Он је на Твитеру навео да су у протекла 24 сата, „под лажним оптужбама Куртијеве специјалне полиције - илегално присутне на северу Косова“, ухапшена још два Србина, уз очигледну повреду члана 9 Бриселског споразума.
Додао је да су исти „насилници у униформама такозване косовске полиције“ у суботу поподне претукли 17-годишњу девојчицу и 15-годишњег младића који су обоје задобили лакше повреде и велике емотивне трауме.
Ђурић је написао да ове вечери Куртијеве ескадриле поново патролирају Северном Митровицом у оклопним возилима, „тражећи још жртава“.
„Очигледно је сваком ко није сасвим пристрасан да Курти жели Косово* без Срба“, написао је амбасадор Србије у Вашингтону и додао да премијер привремених институција етикетира све оне који му се супротставе као злочинце и терористе.
Додао је да Курти такође жели да постоји константан клин између Србије и САД, ЕУ и НАТО.
„Налазимо се у тачки у којој неуспех да га спречите да настави оно што ради, значи допустити му да успе“, навео је Ђурић.
Према његовим речима, то неће бити само пораз за Куртијеве жртве на терену и лоше вести за КиМ и Србију, већ и шире од тога.
Возило тзв. косовске полиције у Звечану - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2023
СРБИЈА
„Ни деца нису поштеђена Куртијевог терора“: Реакције на пребијање брата и сестре код Звечана
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала