- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Маскова реакција на чланак о украјинској контраофанзиви – довољне само две речи

© AP Photo / John RaouxОснователь SpaceX Илон Маск шутит с журналистами, делая вид, что ищет ответ на вопрос по мобильному телефону во время пресс-конференции
Основатель SpaceX Илон Маск шутит с журналистами, делая вид, что ищет ответ на вопрос по мобильному телефону во время пресс-конференции - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2023
Пратите нас
Амерички милијардер Илон Маск потврдно је одреаговао на чланак бизнисмена и инвеститора Дејвида Сакса о неуспеху украјинске контраофанзиве у коме Сакс прогнозира пораз Сједињених Америчких Држава у Украјини.
У Саксовом чланку, објављеном на Твитеру, наводи се да „сваким даном постаје јасније да украјинска контраофанзива неће остварити ниједан од првобитно најављених циљева“. Он је подсетио и на преговоре Москве и Кијева у Истанбулу, који су могли да зауставе сукоб, али их је на крају Запад одбацио.
Бизнисмен је упоредио ситуацију у Украјини са Авганистаном када су „америчку јавност током две деценије уверавали“ да се САД тамо добро држе. Сакс је са жаљењем резимирао да се Вашингтон, чини се, ближи аналогном резултату и у Украјини, запитавши се колико дуго амерички председник Џозеф Бајден може да одржава свој „прокси рат“ који је лако могао бити избегнут.
„Добро речено“, написао је Маск у коментару испод Саксовог чланка.
Претходно је директор Спољнообавештајне службе Русије Сергеј Наришкин у интервјуу за „Руску газету“ истакао да многи западни аналитичари озбиљно сумњају у успех украјинске контраофанзиве, циљеве Кијева оцењују као недостижне, док сама контраофанзива може директно довести до супротних резултата.
Уништена украјинска војна техника у зони специјалне војне операције Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.06.2023
Специјална операција у Украјини
Симор Херш: Украјинска контраофанзива неће донети ништа добро ни Кијеву, ни САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала