- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Васил Хаџиманов прославио 30 година каријере

© Tanjug / Сава РадовановићВасил Хаџиманов прославио 30 година каријере
Васил Хаџиманов прославио 30 година каријере - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Пратите нас
Истакнути џез пијаниста Васил Хаџиманов прославио је синоћ у Коларчевој задужбини 30 година каријере, концертом са Биг Бендом РТС-а.
Концертом под називом „Can You Dug it?“ према истоименом албуму Васила Хаџиманова из 2013. године, и Биг Бенд РТС-а је прославио свој јубилеј - 75 година постојања и то на Светски дан музике.
„Велика је част свирати са овако дивним музичарима, то је право искуство. Ово човек може само да пожели у животу. Давно сам био солиста на сличном концерту, али ипак са Биг Бендом РТС-а је веома посебно, не може да се упореди“, надахнуто и узбуђено је рекао Хаџиманов.
На програму је била претежно ауторска музика Васила Хаџиманова, која је за ову прилику изведена у новим аранжманима, као веома динамично путовање кроз каријеру дугу три деценије, пренео је Танјуг.
© Tanjug / Сава РадовановићКонцерт Васила Хаџиманова и Биг Бенда РТС-а у Коларчевој задужбини
Концерт Васила Хаџиманова и Биг Бенда РТС-а у Коларчевој задужбини - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
Концерт Васила Хаџиманова и Биг Бенда РТС-а у Коларчевој задужбини
„На концерту вечерас славимо два јубилеја, мојих 30 и 75 година Биг Бенда. Заправо, мало је више од 30 година како се бавим музиком. Ипак сам са 17 година већ наступао са Бисером Велетанлић, делио сам сцену и са Војином Малишом Драшкоцијем. Тако да смо мало скратили да буде ето 30 година, заокружили смо“, нагласио је познати џез музичар.
Хаџиманов је онда сасвим сам, без пратње Биг Бенда, одсвирао „Баладу за Марту“, посвећену његовој ћерки Марти Хаџиманов, са којом често у тандему и наступа.
Публика је уживала у динамичним композицијама током скоро два сата концерта.
Пред крај концерта музичар је позвао и чланове свог матичног „Васил Хаџиманов Банда“, и похвалио их „да није лако издржати 26 година у овој земљи свирајући само ауторску фјужн џез музику“.
Пијаниста и композитор Васил Хаџиманов на концерту Олега Кирејева. - Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Руски џез са балканским ритмом: Наступ Васила Хаџиманова и Олега Кирејева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала