- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда је скинута с трона, а медији најављују осипање тима

© Sputnik / Лола ЂорђевићКошаркашки дерби Звезде и Партизана
Кошаркашки дерби Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде поражени су после драме у пет чинова у финалу АБА лиге, јер је Партизан у мечу одлуке у гротлу Београдске арене, пред готово 23.000 навијача био успешнији резултатом 96:85. Црвено-бели су скинути с трона, али више од тога могло би да брине што медији најављују осипање тима.
Аргентинци Лука Вилдоса и Факундо Кампацо који су били најплћаћенији напустиће експресно Мали Калемегдан, идентична ситуације по свему судећи са Огњеном Добрићем, Филипом Петрушевим, док ће искусни бивши српски репрезентативац ускоро огласити крај каријере.
Велико је питање и шта ће бити са центрима Беном Бентилом и Хасаном Мартином...
Но, кренимо редом. Тим који с клупе води прекаљени црногорски стратег Душко Ивановић би се у сваком случају сусрео с радикалним резовима, било да је освојена или не титула у АБА лиги.
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Позив „Лудог Србинa“ и одговор: „Тренеру, спреман сам да учим“ – Вашингтон узео Тристана /видео/
Зидине на Малом Калемегдану уздрмане су свега дан пред мајсторицу са Партизаном, након што је обично добро обавештени Спортандо први лансирао вест да се Огњен Добрић, један од носилаца Звездине игре сели у Виртус Болоњу.
Иако се помињала могућност продужетка сарадње са црвено-белима, очигледно да Звезда није успела да парира Италијанима, па се Спортандо усудио да напише да је Добрић практично све договорио о одласку у Виртус.
Он је просечно бележио 9,9 поена у Евролиги, нешто слично је и у регионалном такмичењу.
Ту причи о одласцима из Звезде није крај, већ само почетак. Тек што је спуштена завеса на мајсторицу АБА лиге, појавило се да ће наредна дестинација Луке Вилдосе бити Грчка, тачније да ће потписати уговор са Панатинаикосом, објавио је Еурохупс.
Помиње се двогодишњи уговор и далеко већа плата од оне коју је искусни 27-годишњи комбо-бек имао у Београду.
Наводно, нови тренер „атинских зелених“ Ергин Атаман наменио му је преозбиљну улогу и жели од Аргентинца да буде носилац игре ПАО. Вилдоса је за Звезду у Евролиги просечно бележио 12,6 поена, имао је 3,9 асистенција, 2,5 скокова и 1,4 украдене лопте на 29 утакмица.
Још једно име које се налази на листи одлазака је Филип Петрушев. Центар црвено-белих био је на радару НБА лигаша, а у питању је Филаделфија. Севентисиксерси имају права на њега и по свему судећи спремни су да му понуде уговор.
Такође, Вилдоса није једини Аргентинац који ће се разићи са Звездом, идентичан сценарио који је познат далеко раније уследиће са Факундом Кампацом, који би требало да се пресели у Мадрид и да обуче дрес Реала.
Све то јасно указује да ће Звезда остати без комплетне прве петорке и да ће врело лето бити пред Душком Ивановићем који ће морати да пронађе адекватне замене за искусне играче.
И даље је актуелна прича око повратка Николе Калинића на Мали Калемегдан, али би Звезда морала да плати обештећење Барселони с којом је под уговором, објавили су шпански медији.
Остоја Мијаиловић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Остоја о Жељку, навијачима, дугу и амбицијама наредне сезоне: „Напашћемо Ф4 Евролиге“
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
„Ко је то?“; „Чу, ко је...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала