- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Позив „Лудог Србинa“ и одговор: „Тренеру, спреман сам да учим“ – Вашингтон узео Тристана /видео/

© AFP 2023 / FRANCK FIFEВиктор Вембањама
Виктор Вембањама - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Није било великих изненађења на НБА драфту одржаном у Њујорку. Суперталентовани Француз Виктор Вембањама је, баш као што се и очекивало, изабран за првог пика од Сан Антонио Спарса, а убрзо је уследио и позив чувеног „лудог Србина Грега Поповича“. Партизановог Тристана Вукчевића изабрао је Вашингтон.
Кошаркаш црно-белих изабран је 42. у другој рунди и њега су бирали Вашингтон Визардси.
У центру пажње НБА драфта нашао се кошаркаш француског Метрополитана Виктор Вембањама ког многи виде као будућег суперстара због свега онога што показује на паркету. Тројке, дуге тројке, зацувања, скокови, фантастичан шут и осећај за игру је нешто што краси вижљастог француског кошаркаша.
Капарисали су га Спарси, а онда су у ноћи између четвртка и петка само озваничили сарадњу и чекају га раширених руку. Потврда за то огледа су позиву који је Вембањама добио док је био у хали, а на мобилни телефон назвао га је лично Грег Попович.
„Шта има тренеру? Све је добро тренеру. Хвала човече, не могу да дочекам. Спреман сам да учим тренеру, наравно. Хвала на позиву, поздрав“, гласио је краћи разговор између "лудог Србина" и Виктора Вембањаме.
Сан Антонио је под командом Поповича освојио пет шампионских титула и екипа практично није грешила када је имала тај луксуз да бира прва на НБА драфту. То је било у два наврата, а обојица кошаркаша које су бирали на крају су завршили у Кућу славних у Спрингфилду. Реч је о Дејвиду Робинсону и Тиму Данкану који је изабран давне 1997. године на НБА драфту од стране Спарса.
Кошаркашки дерби Звезде и Партизана - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Звезда је скинута с трона, а медији најављују осипање тима
Одмах иза првог пика Вембањаме изабран је Брендон Милер који је члан Алабаме и он ће каријеру наставити у Шарлоту. Скот Хендерсон из развојне G лиге изабран је од стране Портланда.
Позиције четири и пет биле су резервисане за близанце Амена и Усара Томпсона. Првог очекује селидба у Хјустон, док ће други у Детроит. Иначе, ово је први пут још од 2011. године да су два брата бирана у првој рунди драфта. Претходно је то био случај са Маркусом и Маркифом Морисом.
Шести пик на драфту био је Ентони Блек из Алабаме и он ће у Орландо, док је саиграча Виктора Вембањаме Билал Кулибалија бирала Индијана.
Када су преостала тројица из првих 10 у питању, Џарас Вокер ће у Вашингтон, Тејлор Хендрикс иде у Јуту, а Кејсон Волас у Оклахому.
Остоја Мијаиловић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Остоја о Жељку, навијачима, дугу и амбицијама наредне сезоне: „Напашћемо Ф4 Евролиге“
Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
„Ко је то?“; „Чу, ко је...“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала