- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев и трава још увек непријатељи – Рубљов у полуфиналу Халеа

© AP Photo / Jim RassolДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, поражен је у четвртфиналу турнира у Халеу од Шпанца Роберта Баутисте Агута резултатом 7:5, 7:6. После њега на терен је изашао Андреј Рубљов који је обезбедио полуфинале на том турниру победом на Талоном Грикспором резултатом 3:6, 6:3, 6:4.
Није тајна да Данил Медведев не пружа најбоље партије на трави, али је одлучио да се озбиљно посвети припремама за Вимблдон које се нису завршиле сјајно.
У Хертогенбушу је испао у првом колу, док је у Халеу елиминисан у трећем колу односно четвртфиналу. Руски тенисер против одличног Шпанца није успео да дође ни до сета, а за цео меч направио је само један брејк.
Медведев је одлично ушао у меч, одмах је у првом гему направио брејк, али се његова игра просула већ у наредном гему када је Шпанац вратио брејк. У наредним гемовима Данил и Роберто добијали су свако свој сервис гем, али преломни тренутак десио се у дванаестом гему када је шпански тенисер искористио брејк и уједно сет лопту.
Више је Баутиста Агут нападао и у другом сету, имао је конкретније шансе, мада је тај сет одмицао без брејка. Шпанац је готово на сваки сервис гем руског тенисера имао брејк шансу, али није успео да је искористи.
Морао је да одлучи тај-брејк, а после два нова изгубљена поена на свој сервис Медведев није имао решење. Шпанац је тако заказао сусрет са још једним Русом односно Андрејом Рубљовом.
Руски тенисер није добро отворио меч против Холанђанина, допустио је брејк који је Грикспор одржао и повео у сетовима.
После два одузета сервис гема противника Рубљов је стигао до изједначења у сетовима, да би у трећем најпре испустио две меч лопте, а потом искористио трећу.
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Још једна срамота Британаца – нема позивница за две бриљантне Рускиње
Лесја Цуренко - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Под истрагом тренер који је нападао Ђоковића и учествовао у хајци на Русе
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Руска деца не могу на Вимблдон – велика срамота Британаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала