- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Италијан се повредио, Рус одустао, фаворити отписани – Новаку на Вимблдону отворен пут ка титули

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeСтефанос Циципас – Јаник Синер
Стефанос Циципас – Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2023
Пратите нас
Јаник Синер, италијански тенисер, предао је четвртфинални меч турнира у Халеу Александру Бублику због повреде. Није познато колико је озбиљна повреда у питању и да ли Италијан може на Вимблдон који ће свакако бити ускраћен за једно важно име. Руски тенисер Карен Хачанов објавио је да због повреде неће моћи да игра на трећем Гренд слему у сезони.
Дан раније Јаник Синер одиграо је сјајан меч и преокренуо резултата против сународника Лоренца Сонега, а у четвртфиналу против Бублика на папиру је био велики фаворит, међутим од почетка је деловало да Италијан није у ритму.
Казахстанац је после велике борбе освојио први сет, а потом лако уз брејк повео са 2:0 у другом када је Јаник одлучио да преда меч због повреде. Није познато са чиме се Италијан мучи, али предаја је и могуће превентивно решење.

Проблем пред Вимблдон

Синер би могао да буде једно од потенцијалних изненађења на Вимблдону, прошле године је озбиљно намучио Новака Ђоковића, па је могуће да је одлучио да иако је мања повреда у питању не ризикује.
Италијан се још увек није огласио па је тако тешко прогнозирати да ли ће и у каквој форми наставити сезону на трави.

Рус отказао другу годину заредом

Док је Синер упитан, за једног тенисера се сигурно зна да неће играти на енглеској трави. Карен Хачанов, руски тенисер, другу годину заредом не може на Вимблдон због повреде.
„Ово није лака објава коју пишем, али морам да вас обавестим да сам одлучио да се повучем са предстојећег Вимблдона. Због повреде коју сам покупио на Ролан Гаросу (фрактура и парцијална фрактура кости С1 крсне кости), нећу бити у могућности да се такмичим на Вимблдону другу годину заредом. Одлука није била лака и надао сам се да ћу ипак успети да се опоравим и да се спремим за турнир. Међутим мој медицински тим ми је саветовао да то у мом случају није могуће“, написао је Хачанов.
Руски тенисер 2021. године играо је четвртфинале Вимблдона што је и његов највећи успех на Гренд слему, али да није повреде питање би колико би далеко отишао ове године јер је показао да на Гренд слемове у претходном периоду стиже у сјајној форми, о којој год подлози да се ради.

Бивши фаворити

Два важна имена нису одустала од Вимблдона, али се већ сада слути да нећемо видети њихов најбољи тенис. Ник Кирјос и Матео Беретини претходних година су играли фантастично на трави.
Од седам освојених титула Италијан је до четири стигао на травнатој подлози, а прошле године освојио је два трофеја у Штутгарту и Лондону. Пред Вимблдон је био уз Новака један од главних фаворита и нема сумње да би се српски ас намучио против њега, међутим Италијан није имао среће.
Пред почетак престижног Гренд слема добио је корону која га је спречила да игра на свом најуспешнијем Грен слему. Стигао је до финала 2021. године када га је победио Ђоковић.
Када је реч о Кирјосу он не може да се похвали са титулама на трави као Беретини, међутим стандардно је на тој подлози показивао одличне партије, да би прошле године стигао до самог врха односно финала Вимблдона када га је такође победио српски ас.
Слична судбина задесила је и Ника и Матеа ове године. Због повреда су на траву изашли неспремни, тек или недовољно опорављени, а резултати нису били добри. Италијан и Аустралијанац испали су већ у првом колу турнира у Штутгарту.
„Будите стрпљиви са мном, моји навијачи. Мој повратак тамо гђе сам био је процес. Знам да је тешко за вас да ме гледате када играм као данас, али потребно ми је више времена и надам се да ћу поново играти као некада”, поручио је Кирјос после ране елиминације.
Да аустралијски тенисер неће тако лако одустати постало је јасно и после изјаве да би он једини могао да заустави Новака на Вимблдону.
Беретини такође тражи стрпљење.

„Радио сам напорно да се опоравим од повреда, али морам да будем реалнији мој најбољи ниво ће доћи после неког времена и мечева. Фокусиран сам и даћу све од себе да се боље спремим“, рекао је Италијан.

Ко ће да изненади?

Вимблдону ће ове године недостајати много, међутим увек су остављена места за изненађења, а једно од њих могао би да буде Френсис Тијафо.
Американац је недавно освојио своју прву титулу на трави у Штутгарту, а прошле године је имао солидан резултат на Вимблдону где је стигао до четвртог кола.
После трофеја није успео да одржи константу јер је у Лондону елиминисан од Себастијана Корде у осмини финала, међутим пехар и доста мечева на трави могли би много да помогну Тијафоу за трећи Гренд слем у сезони.
Највише знатижеље изазивају Данил Медведев и Карлос Алкарас, који нису велики љубитељи траве, односно на њој играју далеко лошије у осталу на друге подлоге. Међутим, Рус и Шпанац стигли су до полуфинала Хаела и Квинса и желе да на Вимблдон стигну припремљени.
Какав год резултат остварили и Данил и Карлос, и даље је тешко видети их као фаворите уколико буду играли против Новака. С обзиром на проблеме са којима на енглеску траву стижу и остали фаворити барем тренутно звучи да је српском асу отворен пут ка титули.
Мира Андрејева - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2023
СПОРТ
Још једна срамота Британаца – нема позивница за две бриљантне Рускиње
Лесја Цуренко - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Под истрагом тренер који је нападао Ђоковића и учествовао у хајци на Русе
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2023
СПОРТ
Руска деца не могу на Вимблдон – велика срамота Британаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала