- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда пронашла начин да задржи Драговића – како ће реаговати Катаи?

© Sputnik / Лола ЂорђевићНемања Стевановић и Александар Драговић
Немања Стевановић и Александар Драговић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Пратите нас
Командант одбране Црвене звезде Александар Драговић понео је капитенску траку на пријатељском мечу одиграном на Златибору против селекције Ужица у победи резултатом 3:1. То би недвосмислено могло да укаже на одлуку Барака Бахара да је преломио ко ће наследити бившег капитена Милана Борјана, који је посла на позајмицу у Слован Братиславу.
Још од прошле сезоне, посебно у самом финишу, Александар Драговић је више наврата поручио да жели да напусти Маракану. Да ли је реч о презасићењу или нечему другом, није залазио у детаље, али је за аустријске медије док је на снази била репрезентативна пауза, што је искористио да оде до Беча, јасно рекао да се нада да му клуб неће правити проблем да оде на лето.
Али, на помолу је обрт!
И то какав. Одлазак Милоша Милојевића и долазак Израелца Барака Бахара условио је крупне резове у Љутице Богдана 1.
Не либи се Бахар да отпише најбоље и да постави ствари онако како он сматра да би требало да изгледају. Док једни трпе, други добијају на значају. Да се разумемо, Драговић је и те како до сада био (ис)поштован на Маракани, али долазак Бахара ће по свој прилици условити да репрезентативац Аустрије и стуб одбране остане бар још шест месеци, а можда и до краја сезоне.
Бахар му је дао капитенску траку, ону која је остала слободна после Борјановог изненађујућег одласка, на инсистирање управо Израелца. Заменик му је био Александар Катаи, али он по свој прилици неће бити капитен. Бар се тако стиче утисак током припрема на Златибору, где Звезда тренутно бруси форму. Против селекције Ужица обојица су били од првог минута на терену, али је трака била чврсто око Драговићеве руке.
Израелац је одушевљен лидерским особинама које поседује 32-годишњи штопер који је у више наврата довођен у везу са Сампдоријом, али га Звезда није пустила.
Такав епилог јасно указује на то да би Драговић могао да буде нови лидер на терену и у свлачионици где поседује огроман ауторитет од стране саиграча, док је занимљиво видети каква ће бити реакција скрајнутог Катаија.
Чим је дошао Барак почеле су приче да ће се Звездин „магико“ преселити на клупу и да ће шансу углавном добијати на мечевима Суперлиге, у случају да озбиљно не поради на физичкој припреми. Припреме су тек почеле, па је јасно да има времена да покаже Израелцу да може и даље много тога до пружи Звезди, чији је био главни адут у претходним сезонама уз Мирка Иванића и Гелора Кангу.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Јордан Лечков - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
Да у свом тиму имате Христа и Јордана ког противника бисте се плашили?
Јошко Гвардиол - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
„Модри“ и даље терају вечите да „црвене“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала