- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Британци рекли Алкарасу да не воле Новака – он им очитао лекцију: „Невероватно“

© AP Photo / Thibault CamusНовак Ђоковић и Карлос Алкарас
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
Пратите нас
После освајања титуле у Квинсу, победничка конференција Карлоса Алкараса углавном је била усмерена на питања о Новаку Ђоковићу, а млади Шпанац одговарао је са пуно поштовања према српском асу и тако очитао лекцију Британцима који су покушали да извуку непријатељско понашање.
Када се тек појавио на великој тениској сцени одаао је утисак препотентног младог момка који мисли да је цео свет његов, међутим како је време одмицало Карлос Алкарас деловао је све умереније и скромније иако је заиста имао право да мисли да цео свет јесте његов с обзиром на раскошни таленат који поседује.
Увек, без изузетка, о старијим колегама говори са огромном дозом поштовања и дивљења, а посебно га мотивише велика тројка. Са Роџером Федерером није одиграо ниједан меч, Рафаела Надала је победио, а са Новаком Ђоковићем биће један од фаворита за титулу на Вимблдону.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2023
СПОРТ
Донео је Партизану титулу и отишао – Пантер има нови клуб
Иако је освојио Квинс што је његова прва титула на трави, Карлос ипак не жели себе да ставља на прво место фаворита. Британски новинар на конференцији је покушао да му наметне да публика у Лондону не воли Новака, а онда је млади Шпанац очитао лекцију.
„Новак није увек био најпопуларнији играч овде, не воле га у Енглеској, али изгледа да тебе публика много воли. Мислиш ли да публика може да ти помогне?“, гласило је питање.
Алкарас није насео, захвалио је на подршци којој се нада и на Вимблдону, али је објаснио колико поштује српског аса.
„Рекао сам више пута, осећам љубав и подршку од првог дана. Наравно да је лепо и надам се да ће тако бити и на Вимблдону и да ће и они моћи да ми помогну да остварим што бољи резултат. Видео сам и податак да Ђоковић није изгубио меч на Централном терену још од 2013. године када га је добио Енди Мареј. То значи да десет година није поражен на том терену у Лондону. Заиста звучи лудо и невероватно. Надам се да ће публика бити на мојој страни да бих имао шансу да променим ту статистику“, рекао је Алкарас.
Шпанац је нагласио да на Вимблдон у доброј форми долати и Александар Бублик који је освојио тунрир у Халеу, али је и запечатио тему о Новаку понављајући да га види као највећег фаворита.
„Покушаћу да поновим ниво игре из Квинса да бих имао шансе да га победим или бар да дођем до финала на Вимблдону. Има много играча који су одлични на трави и оних који долазе са више самопоуздања попут Бублика који је освојио Хале. Ако будем играо овако, имам шансу, али понављам, Новак је главни фаворит и то се неће променити“, закључио је Алкарас.
Карлос је у понедељак поново преузео прво место на АТП листи, па ће тако српски ас на Вимблдон стићи као други носилац.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Јелена Остапенко - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
Шампионка руске крви
Новак Ђоковић, Вимблдон, Лондон - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2023
СПОРТ
Новак је опет предао трон, али би повратак могао да буде експресан
Хуан Мартин Дел Потро  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2023
СПОРТ
Аргентински торањ „смечовао“ Алкараса – „Има 20 година и жали се на грчеве после два сета“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала