- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Мбапеово потресно писмо Француској због убиства младића: „Осећамо тугу и бол“

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаФранцуски фудбалер Килијан Мбапе на Светском првенству у фудбалу 2018.
Француски фудбалер Килијан Мбапе на Светском првенству у фудбалу 2018. - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
Пратите нас
Француски нападач и један од најбољих фудбалера на свету Килијан Мбапе потресним писмом обратио се свим сународницима после великих немира у Француској, а који су кулминирали убиством 17-годишњег младића Нахела од стране једног полицајца.
Поменути младић смртно је страдао у уторак ујутро након што га је из непосредне близине упуцао полицајац, јер је овај аутомобилом пробио полицијски пункт у париском предграђу Нантер.
После трагичног догађаја Килијан Мбапе написао је потресно писмо у којем жали за погибијом младића.
Обраћа се Француској нацији и позива на мир.
Писмо преносимо у целости:
„Као и све Французе, шокирала нас је брутална смрт младог Нахела. Пре свега, желим да поручим да су наше мисли уз њега и његову породицу, којој шаљемо најискреније саучешће. Не можемо остати без речи на околности у којима је дошло до ове трагичне смрти.
Након трагичног догађаја, сведоци смо испољавања народног гнева. Разлог разумемо, али не можемо да оправдамо или подржимо начин на који се изражава. Пре свега, ми из радничких насеља осец́амо бол и тугу и делимо је са онима који пате. Али ово исказивање патње прати самоуништење којем смо сведоци. Насиље ништа не решава. Напротив, увек се окреће против оног ко је насилан, али и против његове породице, најмилијих и комшија. Ви који тугом уништавате морате знати да уништавате своје квартове, своје градове, драга и важна места.
У времену екстремне напетости не смемо да ћутимо о ружним стварима које се дешавају, већ позивамо на мир и помирење. Родитељи, млади и стари, браћа и сестре, морају сви заједно радити на враћању мира у наше градове. Наша судбина је суживот, без њега не можемо и то је сада угрожено. Одговорност свих нас је да га сачувамо. Постоје мирни и конструктивни начини да се изрази туга и бол. Морамо да усмеримо своју енергију и деловање на то. Време насиља мора да се заврши и да се направи место за тугу, дијалог и обнову“, написао је Мбапе.
Фусени Дијабате, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Партизанов „непослушни легионар“ добио позив да се врати кући
Фудбалски стадион — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Будућност се на Исланду провела „као бос по трњу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала