- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Партизанов „непослушни легионар“ добио позив да се врати кући

© Miroslav TodorovicФусени Дијабате, Партизан
Фусени Дијабате, Партизан - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
Пратите нас
Крилни нападач Партизана Фусени Дијабате могао би да напусти Хумску у летњем прелазном року, јер се за његове услуге интересује Авр, пишу француски медији.
Брзоноги репрезентативац Малија, иначе рођен у Француској, представљао је највеће појачање црно-белих када је у јуну 2022. године потписао трогодишњи уговор.
Мајсторијама и дриблинзима у пуном трку одушевио је српску фудбалску јавност и ушао у срца Гробара, али како је време одмицало, тако је на површину почео да испливава његов незгодни темперамент Партизановог „непослушног легионара“.
У два наврата је каснио приликом повратка на окупљање Партизана, позивајући се на „болесну бабу“, због чега је други пут био кажњен од стране клуба на инсистирање тренера Игора Дуљаја.
„Тражио сам од руковства клуба да Фусени Дијабате буде кажњен када се врати из Француске. Људи из клуба су у контакту са њим. Сваки играч у свом уговору мора да плати пенал, уколико не испоштује своје обавезе. Са оваквом ситуацијом се још нисам сусрео. Веома је тешко да причам о Дијабатеу, јер желим да се фокусирам на играче који су тренутно овде“, рекао је почетком априла Дуљај пред меч са Вождовцем за који нија имао на располагању репрезентативца Малија.
Сада се Дијабате према писању француског портала „Africa foot united“ доводи у везу са повратником у француску прву лигу Авром. Пуних 14 година Авр је боравио у другој лиги и коначно је овог пролећа успео да се избори за повратак у елитно друштво, што изискује довођење нових снага.
Француски фудбалер Килијан Мбапе на Светском првенству у фудбалу 2018. - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Мбапеово потресно писмо Француској због убиства младића: „Осећамо тугу и бол“
Поменути медиј, наводи у тексту да би после Хамидуа Траореа Хумску могао да напусти и његов сународник, крилни нападач Дијабате који поседује двојно држављанство, односно пасош малијски и француски пасош.
Подсетимо, Дијабате је у Партизан стигао у јулу 2022. године из турског Трабзона, а његов уговор са црно-белима је на снази до 2025. године, што изискује да би црно-бели у случају трансфера сасвим сигурно инкасирали новац на име обештећења.
Према процени специјализованог „transfermarkt.de“ тренутна тржишна вредност Дијабатеа процењена је на пет милиона европских новчаница.
Он је на 25 утакмица у Суперлиги Србије постигао само један погодак уз шест асистенција, док је у свим такмичењима у црно-белом дресу на 45 утакмица у седам наврата био стрелац, а има и 11 асистенција.
Дан пре него што се појавила информација из Француске да би Дијабате могао да се врати кући и да потпише за Авр, који је озбиљно заинтересован, црно-бели су по четврти пут у своје редове довели нападача Немању Николића, који је стигао из Војводине.
Иако се спекулисало да ће искусни шпиц завршити на Кипру, он је на крају потписао уговор с црно-белима и пето је појачање.
Очекује се да се Николић, баш као и Франк Кануте придружи екипи на припремама у Словенији.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 02.07.2023
СПОРТ
Звезда стигла у Русију – у најјачем саставу удара на Зенит
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Мијатовић има одговор на питање које „мучи“ милионе Хрвата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала