- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Почиње поход на историју: „Ако мора да буде тешко желим да играм против Новака“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић и Вимблдон
Новак Ђоковић и Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 03.07.2023
Пратите нас
У првом колу Вимблдона Новак Ђоковић од 14:30 играће против Педра Ћаћина, аргентинског тенисера, који ове године први пут игра у главном жребу трећег Гренд слема у сезони. Пред деби и сусрет са једним од најбољих тенисера свих времена Аргентинац је открио и детаље из разговора са пријатељем коме је рекао да би волео да игра против Новака.
Новак Ђоковић за првог противника у првом колу Вимблдона добио је 67. тенисера света са којим до сада није одиграо ниједан дуел.
Педро Ћаћин остарио је један од својих снова доласком на Вимблдон на ком ће ове године играти први пут, јер претходних сезона никада није успео да прође квалификације.
Иако је Аргентинац свестан да ће његове шансе против Новака бити минималне, њему није жао због тога, напротив Педро би и сам одабрао да игра против Србина.

„Разговарао сам са пријатељем у уторак и рекао му да ако морам да се суочим са тешким противником, надам се да ће то бити против Новака. То бих свима рекао, било да сам у кафићу, у куглани, у Бел Вили. Сигурно је да ће ме обележити за цео живот, отићи ћу тамо да уживам“, рекао је Ћаћин.

Анкета
Ко ће освојити Вимблдон?
Аргентински тенисер каријеру је почео да гради постепено на челенџерима, а тек са 27 година дебитовао је на Гренд слему односно на Ролан Гаросу где је после квалификација стигао до трећег кола.
Прве запаженије резултате остварио је прошле сезоне када је освојио четири челенџер титуле које су га уједно довеле до најбољег ранга у каријери што је било 54. место на АТП листи.
Најбољи резултат на Мастерсима Ћаћин је остварио у Мадриду где је у првом коку победио бившег финалисту Николоза Басилашвилија, а потом и 11. тенисера света Френсиса Тијафоа у трећем колу. Изгубио је у четвртом колу од Јана Ленарда Штруфа.
Наговестио је Аргентинац да би могао да има успешну каријери и 2019. године када је у Кордоби стигао до четвртфинала, а на путу до тог меча елиминисао Камеруна Норија и Пабла Карења Бусту. Као јуниор био је осми на свету, имао је и победу против Андреј Рубљова, али касније није показивао свој пун потенцијал.
До 12. године Ћаћин је поред тениса тренирао и фудбал па је тако и данас један од његових највећих узора остао Лионел Меси који му је омиљени спортиста. Ипак, у тениском свету Педро се највише угледао на Алекса Коречу, бившег шпанског тенисера, који му је данас један од тренера.
Аргентинац ће без сумње показати квалитетан тенис, али то је далеко од онога што би требало да угрози Новака који пуних десет година није поражен на Централном терену.
Српски ас креће у поход по осму вимблдонску титулу и уједно 24. Гренд слем пехар чиме ће Рафаелу Надалу побећи за два највећа трофеја.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић, Бањалука - Sputnik Србија, 1920, 01.07.2023
СПОРТ
Новаков турнир се званично сели у Румунију
Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Вимблдон кроз историју: Новак не би играо до финала – а ривал би му био свештеник
Новак Ђоковић и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 30.06.2023
СПОРТ
Од мржње до пријатељства и сарадње – Кирјос уз Ђоковића: „Време је!“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала