- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звезда „уловила капиталца“ за три и по милиона евра! /видео/

© Sputnik / Петар ТадићСтадион Маракана пред меч Црвена звезда – Клуж
Стадион Маракана пред меч Црвена звезда – Клуж - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Црвена звезда успела је да се избори за потпис нападача Аталанте Емануела Латеа Лата, за чије обештећење ће платити око три и по милиона евра на рате.
Иако су само дан раније шансе биле веће да до трансфера не дође, све се променило и два клуба нашла су заједнички језик око трансфера 24-годишњег нападача из Обале Слоноваче, који је прошлу сезону провео на позајмицу у швајцарском Санкт Галену.
ФК Сион, Балотели, лудница - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Више скандала него успеха и фијаско са Балотелијем – како је пропао познати клуб
Очекује се да ће Емануел Лате Лат потписати четворогодишњи уговор са српским шампионом, који ће обештећење плаћати Италијанима у наредне три године.
Звездина прва понуда гласила је 1,8 милиона евра, али тим из Бергама није хтео ни да чује, тражио је пет милиона европских новчаница, па је било јасно да ће црвено-бели морати да „подебљају“ понуду уколико желе у своје редове да доведу „капиталца“ за Лигу шампиона наредне сезоне. На крају су се клубови нашли на 3,5 милиона евра.
Колика заправо очекивања има Звезда од Лате Лата, најбоље осликава то што ће задужити дрес с бројем девет и што ће са годишњом платом, која ће по свему судећи износити око 700.000 евра, бити међу најплаћенијим играчима на Маракани.
Емануел Лате Лат који је минуле сезоне постигао 16 погодака на 34 утакмице у Швајцарској где је бранио боје Санкт Галена, стигао је у Аталанту са само осам година, док је за први тим плаво-црних дебитовао 2016. године у Купу Италије против Кремонезеа.
Брзоноги нападач првенац је постигао против Јувентуса на почетку 2017. године у Торину.
Звезда је успела да добије битку за Латеа Лата са Вест Бромвич Албионом, који је такође озбиљно загризао, али је пресудило то што ће шампион Србије бити директан учесник Лиге шампиона и што прати озбиљан тим на челу са новим тренером Израелцом Бараком Бахаром.
Пре Латеа Лата, на Маракану су стигли Стаменић, Жан Филип Красо, Олајинка и јасно је да ће екипа играти далеко бржи фудбал него претходних сезона, јер је брзина нешто на чему инсистира Бахар.
Очекује се да ће се фудбалер из Обале Словановаче већ у среду прикључити Звезди на турниру у Санкт Петербургу, где црвено-бели играју против Зенита, Фенербахчеа и Нефчи Бакуа.
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Одлазак Дантеовог оца, навијача и кошаркаша који није досањао НБА сан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала