- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Крај раздора који је претио да уништи кошарку?

© Фото : fiba.basketballВладимир Лучић
Владимир Лучић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Изгледа да су дани када су се квалификације за велика ФИБА такмичења и мечеви Евролиге преклапали, па репрезентације играле ослабљене, стварно прошли.
Новинари израелског „Вала Спорта“ објавили су да је Евролига у предложеном распореду за сезону 2023/24. урачунала и двонедељну паузу у фебруару која би могла да омогући репрезентацијама да играју са најјачим екипама.
Деоничари Евролиге састали су се овог уторка да потврде предложени распоред. Уколико идеја буде прихваћена, играчи Евролиге ће имати прилику да играју за своје репрезентације у ФИБА квалификацијама у фебруару.
Према предлогу, током двонедељне паузе, једна седмица ће бити предвиђена за завршнице националних купова, док ће друга бити за ФИБА квалификације.
У међувремену, ФИБА је отказала новембарски квалификациони прозор што значи да ће фебруарски остати једини који се игра усред клупске такмичарске сезоне.
Сукоб две велике кошаркашке организације око распореда утакмица и квалификација био је један од највећих проблема у конфликту између ФИБА и Евролиге.
Многи тврде да су баш због тога најбоље репрезентације света (попут Аргентине) остале без пласмана на велика такмичења (предстојећи Мундобаскет у Азији) јер нису могли да играју квалификације са најбољим играчима.
Наравно, НБА играчи и даље неће моћи да се ставе на располагање својим националним тимовима јер се фебруарски прозор подудара са јеком сезоне у најквлаитетнијој кошаркашкој лиги света.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Јокићев тренинг – као ниједан други /видео/
Никола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Колико обично може да изгледа 400 милиона долара /фото/
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Одлазак Дантеовог оца, навијача и кошаркаша који није досањао НБА сан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала