- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Колико обично може да изгледа 400 милиона долара /фото/

© AP Photo / Wilfredo LeeНикола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица
Никола Јокић, Мајами - Денвер, трећа утакмица - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
Пратите нас
Никола Јокић још једном је показао да је изузетно приступачна особа и да га стотине милиона долара које зарађује у америчкој НБА лиги уопште нису променили. Ас Денвера боравио је претходних дана у Напуљу на коњичким тркама, где је неколицини италијанских навијача приредио моменте које ће памтити до краја живота.
О чему се заправо ради и колико уствари обично и приступачно може да изгледа 400 милиона долара?! Наиме, Никола Јокић је уживао у пиву с двојицом Италијана који су се искључиво због њега упутили на хиподром Анјано, где је центар Денвера и МВП финала НБА лиге боравио како би пратио свог најмлађег коња Емили Пан.
У питању су две одвојене, али наизглед врло сличне приче двојице Италијана који су путем друштвених мрежа поделили своје импресије због дружења са Србином Николом Јокићем, који се ван терена понаша као сав обичан свет.
Кошаркаш Партизана Данте Егзум - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Одлазак Дантеовог оца, навијача и кошаркаша који није досањао НБА сан
Први се огласио извесни Микеле ком Јокић није хтео да потпише чувени дрес Денвера од Кармела Ентонија, али су касније ипак завршили на пиву.
„Здраво, моје име је Микеле и хоћу да вам опишем мој сусрет са најбољим кошаркашем планете. Мој пријатељ, иначе пасионирани љубитељ коњичких спортова, рекао ми је да ће Никола Јокић бити на хиподрому како би пратио свог коња. Желео сам да се представим као навијач Денвер Нагетса, па сам купио једини дрес тог тима који сам нашао. Био је то дрес Кармела Ентонија. Иако сам знао да не могу да га намамим дресом који није његов, отишао сам на тркалиште и чим сам га видео, одмах сам му показао дрес и тражио аутограм. Одлучно је рекао не. Објаснио ми је да је напет јер ће му се коњ ускоро такмичити. Нисам хтео да га нервирам, склонио сам се и чекао да се трка заврши. Проблем је био у томе што се трка није добро завршила и видео сам га разочараног како се враћа у шталу. Помислио сам да је време да поново одем. Овога пута сам далеко и са мном је још неколико људи који сви имају видео записе и фотографије. Покушавам поново, вриштећи: 'Никола, само аутограм, кунем се'. Али, он поново прстом показује не. Изгледао је изузетно разочарано због трке (седмо место). Био сам спреман да се предам, да одустанем, али мој пријатељ коме ћу увек бити дужан предлаже шта ће бити најмудрија идеја тог дана. Одлазимо у супермаркет и купујемо два Перони пива и враћамо се на тркалиште. Јокић је и даље поред свог коња. Вичем му: 'Џокеру, имам поклон за тебе са пивом у руци'. Овога пута ми се смеши, подиже палац и руком ме позива да уђем. Причали смо 10 минута испијајући заједно пиво. Рекао ми је да његов коњ није оставио добар утисак. Куне се, никада нисам видео тако изненадну промену расположења између показивања дреса Денвера и када сам се вратио с пивом. Смешно је, знам, али било је невероватно и још не могу да верујем. Ах, да... На крају ми је потписао дрес Кармела Ентонија", поделио је путем друштвене мреже своју причу Микеле.
Није дуго времена прошло, можда око два сата од те његове објаве, а онда је на сцену ступио још један Италијан који је имао ту част и привилегију за кратко дружење са Николом Јокићем. У питању је извесни Франческо Кредо, који је „преписао рецепт“ од земљака Микелеа.
„Моје име је Франческо Кредо и пишем из Напуља. Током поподнева сам сазнао да је Никола Јокић борави на хиподрому Анјано у мом граду. Дошао је како би пратио свог коња Емили Пан. После обиласка целог тркалишта и свега, видео сам човека који је био много виши него коњи. Нико осим двојице пратилаца није знао ко је тај 'џин', па сам неометано пришао да му се јавим. Широм осмех сам добио након што сам га ословио по имену. После смо разменили неколико речи, а он је био веома срећан што му је понуђено пиво Перони које сам имао у ранцу. Нека врста нормалности, искрености и понизности са којом је приступио, иако је у питању спортиста светског калибра. то ће остати у мом срцу заувек. Мислим да је Јокић јединствен лик на спортској сцени", погодио је право у мету Италијан, који је своју несвакидашњу и невероватно причу овековечио фотографијама које је поделио на друштвеној мрежи Твитер.
Никола Миротић и Саша Везенков - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Грци пишу: Звезда у пол-позицији за Миротића – плата од три милиона евра!
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 04.07.2023
СПОРТ
Јовић пресудио Лејкерсима, Петрушев се поново представио Америци
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала